Nyhet

logo
Koskenkorva 7 Botanicals 2023

Koskenkorva 7 Botanicals 2023


199,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doft och smak av fräsch citrus, blommiga toner på toppen med en elegant och spännande rökighet i bakgrunden. En uppfriskande och rökig smakprofil, inklusive noter av björk, ängssöt, tranbär och ljung.

Produktion

Sedan början av 1950-talet har invånarna i byn Koskenkorva i sydvästra Finland samlats för att producera en klar och len vodka. I Koskenkorva Vodka 7 Botanicals sammanflätas det gedigna hantverket med midsommarens gåtfullhet och resulterar i en fantastisk produkt både invändigt som utvändigt.

Passar till

Drick den kall som den är, tillsammans med tonic eller använd som bas i en somrig cocktail.

Kul att veta

Årets begränsade upplaga är den fjärde i ordningen i den folkkära serien. Den unika sommarvodkan har sedan den introducerades belönats med flera prestigefulla priser i den framstående tävlingen Spirits Business Vodka Masters varav en guldmedalj 2021.  Doft och smak i 2023 års utgåva kännetecknas som tidigare av klassiska uppfriskande citrusaktiga aromer samt inslag från växtriket. I år består de blommiga och örtiga tonerna av björk, tranbär och ljung samt en fläkt av granskott och ängsöt, även kallad ängarnas drottning. Utöver detta finns tydliga och förtjusande toner av rökighet i både doft och smak, en tribut till de traditionsenliga midsommareldarna i Finland.

Produkttyp

Vodka & okryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

37,5 %

Volym

700 ml

Varumärke

Koskenkorva

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

18 g/liter