Vegan
Koskenkorva Vodka 7 Botanicals 2021

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals 2021


201,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals förenar 7 olika sorters växter och örter. Här samsas bl a nässlor, rölleka, lavendel och hibiskus till en välbalanserad och fräsch doft. Smaken har en tydlig karaktär av citrus och örtighet tillsammans med inslag av hibiskusblommor och hallon som skapar balanserade aromer och lång eftersmak.

Produktion

This vodka is made of natural ingredients. Koskenkorva 7 Botanicals always includes 7 different flowers or botanicals. In the limited edition of 2021, you can find e.g. nettle, lavender and raspberry. All Koskenkorva products are made in Finland from the best barley and purest spring water, in the same Koskenkorva village where production started in 1953.

Passar till

Dricks kall som den är eller som ingrediens i en somrig cocktail. Testa exempelvis att blanda en Botanical Fifty-Fifty. Häll i 30 ml Koskenkorva 7 Botanicals, 30 ml Dry Vermouth, 1 tesked sockerlag och ett stänk pressad apelsin i ett mixerglas med is och rör om. Sila ned i ett kallt glas och dekorera med valfria blommor. Klart!

Kul att veta

Koskenkorva 7 Botanicals framställs i den lilla byn Koskenkorva i Finland och är en hyllning till Nordens ljusa och långa sommarnätter. Sedan länge firas midsommar både i Finland och i Sverige. En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man lägger under sin huvudkudde för att sedan drömma om sin framtida gemål. Koskenkorva förenar här traditionerna av gediget hantverk och midsommarens gåtfullhet, vilket i år resulterar i en blommig och örtig vodka. 

Produkttyp

Vodka & okryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

37,5 %

Volym

500 ml

Varumärke

Koskenkorva

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

18 g/liter