I glaset ett blekrosa lätt mousserande vin med smak av jordgubbar, hallon och rabarber, toner av fläder samt en hint av blodgrape.
Produktion
Druvorna avstjälkades och pressades och fick sedan macerera i 18 timmar i pressen med skalen innan alkoholjäsningen. Jäsningen utfördes med enbart den naturligt förekommande jästen i använda franska ekfat om 225 liter. När 15 gram socker per liter återstod buteljerades vinet under kronkapsyl där jäsningen fortlöpte tills vinet var torrt.
Kul att veta
Weingut Zahel är ett familjeägt vineri i fjärde generationen som idag drivs av Alex och Hilary
Zahel. När Alex farbror Richard, efter en kort karriär som rallyförare, tog över vineriet 1989
bestod egendomen av ett halvt hektar vingårdar och den lilla familjedrivna traditionella
"heurige"-restaurangen. Som första producent började Weingut Zahel samma år att skriva ut Wiener Gemischter Satz på etiketten och
därmed knöt de den lokala traditionen av dessa "field blends" till området Wien.
Idag har de utvecklat egendomen till att omfatta drygt 10 hektar vingårdar, bland dem några av de bästa vingårdslägena i regionen.
Dessutom har man precis blivit såväl ekologiskt som biodynamiskt certifierade.
Quaffable