EkologiskVegan
Ein Wildes Gläschen Pét-Nat Rosé

Årgång:

2022

Ein Wildes Gläschen Pét-Nat Rosé

Österrike


249,00 kr

Systembolaget nr:

5764101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I glaset ett blekrosa lätt mousserande vin med smak av jordgubbar, hallon och rabarber, toner av fläder samt en hint av blodgrape.

Produktion

Druvorna avstjälkades och pressades och fick sedan macerera i 18 timmar i pressen med skalen innan alkoholjäsningen. Jäsningen utfördes med enbart den naturligt förekommande jästen i använda franska ekfat om 225 liter. När 15 gram socker per liter återstod buteljerades vinet under kronkapsyl där jäsningen fortlöpte tills vinet var torrt.

Passar till

Apéritif.

Label: Ost

Kul att veta

Weingut Zahel är ett familjeägt vineri i fjärde generationen som idag drivs av Alex och Hilary Zahel. När Alex farbror Richard, efter en kort karriär som rallyförare, tog över vineriet 1989 bestod egendomen av ett halvt hektar vingårdar och den lilla familjedrivna traditionella "heurige"-restaurangen. Som första producent började Weingut Zahel samma år att skriva ut Wiener Gemischter Satz på etiketten och därmed knöt de den lokala traditionen av dessa "field blends" till området Wien. Idag har de utvecklat egendomen till att omfatta drygt 10 hektar vingårdar, bland dem några av de bästa vingårdslägena i regionen. Dessutom har man precis blivit såväl ekologiskt som biodynamiskt certifierade. Quaffable

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

10,5 %

Systembolaget nr

5764101

Volym

0,75 l

Varumärke

Weingut Zahel

Förslutning

Naturkork

Region

Austria - Austria - Austria

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Vinet lagrades 6 månader på sin jästfällning i flaskan innan det släpptes ur källaren. Ingen degorgering utfördes.