Nyhet

logo
EkologiskVeganMindre socker
Ein Wildes Gläschen Pét Nat Rosé

Årgång:

2023

Ein Wildes Gläschen Pét Nat Rosé

Österrike


199,00 kr

Systembolaget nr:

9267801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I glaset ett blekrosa lätt mousserande vin med smak av jordgubbar, hallon och rabarber, toner av fläder samt en hint av blodgrape.

Produktion

Pinot noir-druvorna avstjälkades och pressades och fick sedan macerera i 18 timmar i pressen med skalen innan alkoholjäsningen. Jäsningen utfördes med enbart den naturligt förekommande jästen i använda franska ekfat om 225 liter. När 15 gram socker per liter återstod buteljerades vinet under kronkapsyl där jäsningen fortlöpte tills vinet var torrt.

Passar till

Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till rätter av ljust kött.

Kul att veta

Weingut Zahel är ett familjeägt vineri i fjärde generationen som idag drivs av Alex och Hilary Zahel. När Alex farbror Richard, efter en kort karriär som rallyförare, tog över vineriet 1989 bestod egendomen av ett halvt hektar vingårdar och den lilla familjedrivna traditionella "heurige"-restaurangen. Som första producent började Weingut Zahel samma år att skriva ut Wiener Gemischter Satz på etiketten och därmed knöt de den lokala traditionen av dessa "field blends" till området Wien. Idag har de utvecklat egendomen till att omfatta drygt 10 hektar vingårdar, bland dem några av de bästa vingårdslägena i regionen. Dessutom har man precis blivit såväl ekologiskt som biodynamiskt certifierade.

Produkttyp

Mousserande vin

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

9267801

Volym

750 ml

Förslutning

Annan förslutning

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Austria - Austria - Austria

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Pinot Noir