Prissänkt

logo
Mindre socker
Katie Jones Rosé

Årgång:

2021

Katie Jones Rosé

Frankrike


89,00 kr

101,00 kr

Systembolaget nr:

77337

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Katie Jones Rosé är härligt fräsch och fruktig med toner av röda frukter, smultron och en fläkt av apelsin och blommor. Rosévinet har en fräsch och fruktig smak med inslag av röda frukter och bär samt en klädsam lätt blommighet och ton av apelsinzest.

Produktion

De utvalda druvorna jäser i rostfria ståltankar för att bevara så mycket som möjligt av vinets fruktighet och fräschör.

Passar till

Att avnjuta som det är eller till utvalda fiskrätter, lättare kötträtter, sallader och pasta. Varför inte servera en quinoasallad, med valnötter, vattenmelon och fetaost.

FiskKryddstark matPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Katie Jones som är bördig från England har jobbat under många år som exportansvarig på ett kooperativ i södra Frankrike. År 2007 besökte hon en vacker vingård i en sluttning med svart skiffer nedanför slottet Quéribus med fantastisk utsikt över Maurydalen. Katie blev genast förälskad och köpte vingården med 70 åriga stockar 2008 och detta blev grunden till Domaine Jones.Idag har egenomen som drivs av Katie och Jean Marc totalt 12 hektar som är fördelat på 20 små vingårdar med gamla stockar (40-100 år gamla). Vingårdarna är belägna i Maury, Paziols och runt byn Tuchan. Man odlar de blå druvorna Carignan, Grenache, Syrah och Lledoner Pelut som också kallas "den håriga Grenache". Till de vita vinerna använder man Grenache Gris, Grenache Blanc, Macabeu, Muscat och Carignan Gris. Man odlar ekologiskt och samtliga viner kommer att bli ekologiskt certifierade från årgång 2021.Vineriet som ligger inom appellation Fitou i byn Tuchan är från början ett tåghall som byggdes 1905 och användes som nattförvaring för "Tuchan Express" som var ett ånglok som nådde den då imponerande hastigheten på 8 km i timmen. Anläggningen stängdes 1935 men har nu varsamt renoverats till att bli Domaine Jones vineri.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

77337

Volym

750 ml

Varumärke

Domaine Jones

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Druva

Muscat, Grenache, Carignan

Lagring

Vinner inte på lagring.