Mindre socker
Castello del Poggio Monferrato Dolcetto

Årgång:

2020

Castello del Poggio Monferrato Dolcetto

Italien


119,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Castello del Poggio Monferrato Dolcetto har en inbjudande doft med inslag mörka skogsbär, viol, timjan, choklad och en fläkt av nyrostat kaffe. Mjuk smak, generös och saftig frukt med moreller, cassis och mörka plommon i symbios med örter,viol och lakrits.

Produktion

Druvorna till vinet kommer från Portacomaro i Asti. De handplockas noggrant, krossas, avstjälkas och jäses på traditionellt sätt i horisontella jäskar. Dolcetto har mycket färgpigment i skalet och med ordentlig urlakning får vinet en vacker, djup rubinröd färg. Vinet ekfatslagras slutligen för större komplexitet och djup.

Passar till

Till diverse anrättningar på kött, fågel eller grönsaker.

LammNötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Castello del Poggio är en vacker egendom i Piemonte som ligger i hjärtat av regionen Asti. Egendomens historia kan spåras ända tillbaka till tempelriddarna då man började bygga ett slott på 1100-talet. Delar av slottet är fortfarande synbart på den vackra egendomen på toppen av en kulle med milsvid utsikt över dalen Val del Tempo. Gården förvärvades 1985 av familjen Zonin och innefattar idag 130 hektar vingårdar. Man odlar klassiska druvsorter i området som Barbera, Dolcetto, Grignolino, Moscato och Brachetto.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Volym

750 ml

Varumärke

Casa Vinicola Zonin Spa

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Piedmont - Piedmont

Sockerhalt

0,03 g/liter

Druva

Barbera

Lagring

Är mycket god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.