EkologiskVeganMindre socker
Domaine Richard Rottiers Beaujolais Village La Sambinerie

Årgång:

2022

Domaine Richard Rottiers Beaujolais Village La Sambinerie

Frankrike


191,00 kr

Systembolaget nr:

5387201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Domaine Richard Rottiers Beaujolais Village La Sambinerie har en fin doft med inslag av färska körsbär, skogshallon, björnbär, banan, inlagda körsbär, viol, samt en fläkt av kryddor och parfym. Smaken har viss strävhet, bra fruktighet samt fräsch syra. Man finner toner av körsbär, lite mörka frukter, kryddor och färska örter.

Produktion

Druvorna som handskördas kommer från en vingård på 1 hektar där stockarna är 60 år gamla och jordmånen är rik på granit samt mindre ådror av mangan. Vingården vetter mot sydöst och det är hög densitet med 10 000 plantor per/hektar. Kolsyrejäsning med hela klasar under 8 dagar i cementtankar. Malolaktisk jäsning genomförs i fat och vad det gäller lagring, 4 månader i gamla fat (30%) och resten i cementtankar.

Passar till

Är utmärkt god att avnjuta med kraftiga anrättningar på fisk eller lite lättare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker.

Kul att veta

Domaine Richard Rottiers är en mycket ambitiös vinodlare i Romaneche-Thorins som ligger i Beaujolais.Richard har en bred erfarenhet inom vintillverkning och vinodling från bland annat Chablis, Kalifornien, Gaillac, South Africa, New Zealand och Luberon Den egna egendomen började med att Richard köpte 3 hektar gamla vinodlingar (40-80 år gamla stockar) i Moulin à Vent. Idag har egendomen 5 hektar och man började införa ekologiska odlingsmetoder 2012.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

5387201

Volym

750 ml

Varumärke

Dom Malandes-Rottiers

Förslutning

Teknisk kork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Bourgogne - Chablis

Druva

Gamay

Lagring

Ett vin som är gott att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.