Frisk och bärig smak med inslag av körsbär, blåbär, skogshallon, färska örter och lakrits.
Produktion
Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna i Beaujolais Villages, mellan Cru områdena Moulin-à-vent och Fleurie. Druvorna skördades för hand och macererades delvis med stjälkarna under 15 dagar. Efter avslutad alkoholjäsning lagrades vinet i 6 månader på jästfällningen i rostfria ståltankar.
Passar till
Charkuterier och smakrika hårdostar, fågel, vegetariska rätter, pad thai, svensk husmanskost.
Kul att veta
La Dame Bleue är en serie ekologiska viner skapade av Maud Dudoit och Etienne Delannoy tillsammans med utvalda vinodlare i Frankrike. Målsättningen är att lyfta fram viner som är hållbart producerade och som är autentiska och representativa för respektive ursprung. Namnet La Dame Bleue är en hyllning till vår jord, den blå damen.