YOKO lanserar en japansk premiumsake.
YOKO är en serie av vin och dryck som ska passa till asiatisk mat. Nu lanseras YOKO Sake Junmai Daiginjo, en preminumsake som passar ypperligt till sushi, tempura och ramen.
Läs mer »Årgång:
2023
Tyskland
Systembolaget nr:
52967
Produkttyp | Vitt vin |
Systembolaget sortiment | Systembolaget ordinarie sortiment |
Alkoholhalt | 12 % |
Systembolaget nr | 52967 |
Volym | 750 ml |
Varumärke | YOKO |
Förslutning | Skruvkork i metall |
Förpackningmaterial | Glas |
Region | Pfalz |
Sockerhalt | 9,5 g/liter |
Druva | Riesling |
Lagring | Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar. |
YOKO är en serie av vin och dryck som ska passa till asiatisk mat. Nu lanseras YOKO Sake Junmai Daiginjo, en preminumsake som passar ypperligt till sushi, tempura och ramen.
Läs mer »Stekt ris med grönsaker och lax är en perfekt rätt att laga om du har mycket ris över. Eller om du bara är sugen på något riktigt gott och snabblagat.
Läs mer »Det här är en riktigt nyttig och utsökt salsa som gör sig perfekt till tacomyset!
Läs mer »Hade du tänk bjuda på lite bubbel? Välj en förrätt du kan servera till, som en härlig toast skagen med lyxig forellrom.
Läs mer »En härligt tropisk papayasallad som funkar perfekt att servera en varm sommardag.
Läs mer »En riktigt god och fräsch rätt från Kristina Anderssons kokbok "Ät Smart". Du kan variera rätten genom att skära laxen på olika sätt, antingen genom att servera hel laxsida eller trä bitar på spett.
Läs mer »Dumplings, eller gyoza, är fyllda degknyten som kan göras med kött eller utan och ofta fylls med olika grönsaker och kryddor. Här har Linnéa visat att det inte alls är svårt att göra dumplings hemma.
Läs mer »Bao buns är otroligt goda små bröd som man ångar mjuka och fyller med vad man vill. Här har Linnéa gjort ett recept med sticky pork och syrade grönsaker.
Läs mer »Linnéa har tagit fram en förrätt som passar perfekt för den som vill värma sig i vinter. Går lika bra att servera som huvudrätt tillsammans med ris eller glasnudlar.
Läs mer »Den här härliga pumpachutneyn med tomat är lika god till lagrade ostar som till en kryddig indisk gryta.
Läs mer »En härlig grönsakssoppa som är supergod, mättande och otroligt nyttig. Dessutom är den klar på en kvart!
Läs mer »En hel, grillad laxsida som fått en härlig glaze av aprikosmarmelad som sedan toppats med färska örter. Gör sig otroligt bra på midsommarbuffén.
Läs mer »En vegetarisk indisk daal är en förlåtande rätt som är perfekt när du har lite rester i grönsakslådan! Här har Linnéa gjort en variant med röda linser och massor av härliga kryddor.
Läs mer »En klassiker på varje tapasrestaurang och en storfavorit hos många! Gambas al ajillo är även enkelt att laga hemma och här får du ett gott recept med tillhörande vintips.
Läs mer »En klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Läs mer »Härliga smaker möts i den här kycklinggrytan. Servera med nykokt ris och toppa med cashewnötter för extra crunch.
Läs mer »Linnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs.
Läs mer »Oshizushi kallas även för pressad sushi och består av sushiris med olika toppings.
Läs mer »Här är ett recept på lax med teriyakismak som bakas i ugnen. Till det serveras en smakrik sallad med fänkål och rostade rotfrukter, samt en sås med citrussmak.
Läs mer »Bibimbap är en koreansk maträtt som betyder "blanda ihop". Rätten består av ris som toppas med massa goda grejer som marinerad svamp, kimchi och grönsaker.
Läs mer »Filip Poon driver en av Sveriges största matkanaler på Youtube och TikTok. Han har tagit fram ett gott och enkelt recept på kinesisk kycklingwok som passar perfekt till ett glas YOKO Riesling.
Läs mer »En härligt smakrik sallad där räkorna får smak av chili och ingefära. Servera glasnudelsalladen ihop med en wasabikräm.
Läs mer »Den här goda tempuran består av havskräfta som friteras med katafi och sedan serveras med majonnäs och citron. Avjuts allra bäst med ett glas YOKO Riesling.
Läs mer »Det asiatiska köket möter tex mex i den här goda sashimitacon. Receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos".
Läs mer »Grillad havsabborre med shizo- och örtsmör, färskpotatissallad och krispiga pickles. Passar exempelvis med en frisk riesling.
Läs mer »Vietnamesiska vårrullar går att göra på oändligt många sätt. Här ger vi dig ett klassiskt recept med räkor, avokado, glasnudlar och andra grönsaker.
Läs mer »Vietnamesiska vårrullar eller spring rolls som de också kallas är lite pilliga att göra men oerhört goda. Du kan fylla rullarna med vad du önskar men här har Linnéa gjort dem med lax, krispiga grönsaker, risnudlar, jordnötssås och sötstark srirachamajo.
Läs mer »Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok.
Läs mer »Jimmy Guo kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2022 och är i höst akutell med kokboken "Mitt Kinesiska Skafferi". Här har han lagat en härlig asiatisk rätt med räkor och krispiga nudlar som passar utmärkt till ett glas YOKO Riesling.
Läs mer »Christin Kashou vann Sveriges Mästerkock 2021 och arbetar nu som Junior souschef på restaurangen Surfers i Stockholm. Hon har här tagit fram ett underbart asiatiskt recept på grillade kingsize räkor som serveras med en syrlig papayasallad.
Läs mer »Har du provat kålsorten pak choi? Underbart god till nästan allt! Här är Linnéas recept på en oslagbar asiatisk rätt med marinerad lax och glasnudlar.
Läs mer »Veckans fredagsmys från Linnéa ger exempel på en god rätt med mycket umami.
Läs mer »Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.
Läs mer »Jordnötssås är en typisk sak som känns avancerat men som i själva verket är väldigt lätt att göra hemma. Dessutom är det riktigt gott till kyckling. Extra gott blir det när du som här toppar rätten med hackade jordnötter, chiliflakes och kokos.
Läs mer »Varje år brukar vi testa något nytt på julbordet. I år blir mitt bidrag den här underbart solgula, inkokta laxen med saffran som serveras med hjortronsås.
Läs mer »Lax i alla dess former är alltid ett välkommet inslag vid midsommarbordet. Här serveras den med en enkel färskpotatissallad och en frisk kall sås.
Läs mer »En enkel, uppfriskande och fruktig drink med vitt vin som får låg alkoholhalt - perfekt en varm sommardag.
Läs mer »Servera en underbar varmrökt lax med en krämig saffranssås på julbordet.
Läs mer »