Sverige
Systembolagets nr. 40071
229 kr
| Produkttyp: | Kryddat brännvin |
| Sortiment: | Systembolaget ordinarie sortiment |
| Alkoholhalt: | 40 % |
| Sockerhalt: | 10 g/l |
| Systembolagets nr: | 40071 |
| Volym: | 500 ml |
| Varumärke: | O.P. Anderson |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | Glas |
| Förslutning: | Skruvkork i metall |
"Har till viss del fått sin sprit lagrad i cognacsfat under lång tid. Det sätter ju sina självklara spå här och det är mycket angenäma spår att befinna sig i. Förutom känningen av cognacsfaten anammas apelsinig citrus, anis, kummin och kryddnejlika, där vanilj och ljus choklad spelar ut korten väl i fråga om sötma, och kanel i fråga om kryddighet. En snaps som hittar sin väg även in i avec-landskapet. Prova whiskyglaset..."
Vad ska man dricka till julmaten? Ett sätt att få till bra smakkombinationer är att välja en julsnaps. Här får du tips på tre julsnapsar som matchar julbordets smaker.
Läs merNu är årets julsnapsar här! Fyra snapsar med olika karaktär som är speciellt framtagna för att passa julbordets smaker. Här får du fyra recept på fantastiskt goda rätter som den prisbelönte kocken Viktor Westerlind tagit fram till snapsarna.
Läs merMaster Blender Jonas Odland besvara julens vanligaste snapsfrågor. Till exempel varför vi dricker snaps till julbordet och vilken snaps som passar till skinkan.
Läs merSillen har en given plats på julbordet och det är faktiskt ganska enkelt att göra egen sill. Här listar vi fem olika sorters sillar med tillhörande snapstips. God jul!
Läs merVarje år arrangerar Spritmuseum i Stockholm SM i nyskrivna snapsvisor. Årets tävling, 2021, vanns av Hasse Nilsson med visan "Värmebölja" som du hittar här.
Läs merEn julakvavit anpassad för det svenska julbordets smaker.
Läs merHur får man ett jobb som oftast går i arv? Ja förutom att hamna i rätt sällskap alltså. Aquavit Master Blender Jonas Odland delar med sig av sina erfarenheter.
Läs merDen 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerar därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning.
Läs merKryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs merDen prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern tolkning på julbordets lax bestående av en fantastisk laxtartar med senapsdressing och pepparrot, toppad med syrligt äpple.
Läs merJanssonpizzan är precis som det låter - en variant på klassikern janssons frestelse. Det är en saltig pizza som passar perfekt som vickningsmat.
Läs merKrispig hasselbackspotatis med löjrom och smetana är vår nya favorit. Den tackar vi potatisexperten Stefan Ekengren för. Perfekt att servera som plockmat när du får vännerna eller hela tjocka släkten på besök.
Läs merIstället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs merEn ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.
Läs merEn lyxig potatisrätt till julbordet. En royal innehåller en äggstanning med grädde. Här smaksätts den med juliga smaker av cheddar och kavring.
Läs merTill snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs mer