En morotssoppa med mycket smak som passar bra att äta både varm en kylig vinterdag, och kall en solig sommardag..
0 h 25 min
En morotssoppa med mycket smak och som tack vare sin ingefära och chili är den även balsam för hälsan. Hettan i morotssoppan balanseras fint av den söta och krämiga kokosmjölken.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs grovt hackad gul lök, skivad vitlök och skivad chili. Rör om med jämna mellanrum.
Skiva morötterna och lägg i kastrullen.
Häll i vatten och grönsaksbuljongpulver (eller tärning). Låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt småkoka till dess att morötterna har mjuknat (ca 10 minuter).
Häll i kokosmjölken, riven ingefära och den pressade citronsaften.
Mixa allt till en slät soppa.
Smaka av med salt och svartpeppar och häll upp din morotssoppa i djupa tallrikar eller några vackra skålar.
Portugal
77 kr
Ett friskt och lätt vitt vin med toner av citrus, persika och en liten spritsighet. Perfekt för varma sommardagar.
USA
149 kr
Ett livligt och friskt vitt vin på riesling med toner av persika, lime och mineralitet. Perfekt till asiatiska rätter.
Dryckesexperten Mats lär dig välja rätt dryck till stark mat.
Läs merI Indien lagas palak paneer med ett knippe färsk spenat från marknaden, men det går lika bra med grönkål. Recept från Malin Mendels kokbok Mitt indiska liv.
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs merAtt göra sin egen poké bowl är inte alls svårt och det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser. Här ett recept med marinerad lax, honungspicklad rödkål, asiatisk gurka, srirachamajjo och ris med mirin.
Läs mer