En vacker och lyxig cheesecake med choklad, cream cheese och Amarula i en härlig symbios. Likören ger kakan toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola.
Glöm inte att räkna in de åtta timmarna som kakan ska stå i frysen.
Mixa digestivekexem tillsammans med smöret och tryck ut i en rund form.
Lägg i frysen medan du förbereder fyllningen.
Vispa cream cheesen fluffigt och tillsätt florsocker, vaniljpulver och kakao i omgångar.
Avsluta med att vispa ner grädden och vispa tills fyllningen är fast nog att bre ut på digestivebotten.
Bre ut fyllningen och ställ sedan formen i frysen i minst 8 timmar.
Innan servering; värm grädden i ett vattenbad och rör ner chokladen i mindre bitar.
Rör tills den smält och tillsätt sedan smöret och Amarula Cream.
Häll över fyllningen och låt stelna.
Garnera gärna med färska bär och servera.
Sydafrika
209 kr
Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.
Vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Läs merVill du sticka ut på festen och göra en cocktail som gästerna lär komma ihåg? Blanda till den här goda drinken med mint och Amarula.
Läs merGoda ingredienser som tillsammans blir en underbar fudge. Receptet är skapat av Sara Aasum Hultberg som blev Årets konditor 2014.
Läs merChokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Nedan följer recept på läckra Amarulatryfflar!
Läs mer