Här samlar vi massvis av härliga och goda julrecept, både klassiker som såväl nyskapande julrätter. Glöggtilltugg, bakverk, julpraliner och matiga recept till julbordet. Alla recept kommer med dryckestips.
Den prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern tolkning på julens fläsk i form av en krispig fläsksida med rödkål och en härlig plommonkompott med apelsintoner.
Läs merDen prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern servering av julbordets cheddarost med en ostcrème som toppas med korinter kokade i portvin, vinaigrette och rostade valnötter.
Läs merDen prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern tolkning på julbordets lax bestående av en fantastisk laxtartar med senapsdressing och pepparrot, toppad med syrligt äpple.
Läs merPepparkakor för vuxna - i form av en elefant. Varsågod säger vi! Baka, ät och njut.
Läs merServera en underbar varmrökt lax med en krämig saffranssås på julbordet.
Läs merStarta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.
Läs merAvsluta julmiddagen med något sött! Här bjuder vi på ett recept på en härligt kladdig kladdkaka med smak av saffran.
Läs merBlodpudding är en riktig klassiker på våra svenska julbord. Men inte många har testat att laga det hemma. Linnéa delar här med sig av ett magiskt recept.
Läs merDe här små godingarna - potatisterrin med matjessill och vitlök skapar fest i munnen. Passar bra att servera under såväl jul som midsommar, det vill säga hela året runt. Bakom dessa står ingen mindre än potatisexperten Stefan Ekengren
Läs merFriterad Janssons frestelse med kryddostkräm är klassikern i en ny tappning, signerad potatisexperten Stefan Ekengren. Det här vill vi gärna äta varje dag, gärna två gånger om dagen.
Läs merJanssonpizzan är precis som det låter - en variant på klassikern janssons frestelse. Det är en saltig pizza som passar perfekt som vickningsmat.
Läs merRevbensspjäll med glaze med smak av sötsyrlig apelsin, kryddig kanel och äpple som är fantastisk till det långbakade möra fläskköttet. Perfekt tillskott till julbordet!
Läs merEtt härligt inslag på julbordet blir denna ugnsbakade rödkål med en god vinägrett på brynt smör, smaksatt med Östgöta Sädesbrännvin som lyfter smakerna i vinägretten.
Läs merSophie Dahlbäck är vinnare av Hela Sverige bakar 2022 och som pris får hon ge ut en egen bok om bakning. Folk o folk har fått dela med sig av ett recept som kanske passar finfint nu inför jul: Enkla pepparkakor.
Läs merEn julig tårta med mjuka pepparkaksbottnar, rårörda lingon och vaniljfärskost-frosting som dessutom har fått en extra skjuts i smaken av kryddig Fireball.
Läs merGubbröran har en given plats på julbordet och här serveras den färdig att äta på en skiva kavring, dekorerad med färsk dill. Perfekt att servera med ett glas gott vitt vin!
Läs merMandelmusslor. En riktig klassiker till de stora kafferepen förr i tiden. Men den hänger med in på 2000-talet också. Då kanske främst som en del av dessertbordet på jul.
Läs merSaftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.
Läs merVästerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.
Läs merJulen är det sötas högtid och här har Linnéa tagit fram en enkel men väldigt god dessert med julens kryddor kanel och apelsin. Servera med ett sött och juligt bubbel med glöggsmak från Glöet.
Läs merDen mjuka pepparkakan är bara en av julens många fröjder. Här har vi toppat den kryddiga kakan med tranbär som marinerats i glögg.
Läs merGlöet är ett lyxigt, färdigblandat glubbel som finns i en vit och en röd variant. Här tipsar Linnéa om tre härligt juliga tilltugg till ditt glöggbubbel, som känns lite lyxigare än vanlig plockmat till minglet.
Läs merIstället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs merÄgghalvor med goda fyllningar är ett måste på julbordet. Här har Linnéa gjort tre varianter på lite roligare toppings än bara majonnäs och räkor.
Läs merVarför inte använda grillen till jul? Ge laxen en rökt smak genom att lägga enriskvistar eller rökspån på glöden. Servera med en romsås.
Läs merKrögaren Jennie Walldén visar här sitt populära recept på grönkålscaesar. Ett underbart och fräscht inslag på julbordet som med fördels avnjuts med ett glas Universal Riesling.
Läs merEn läcker dessert med Glöet mousserande glögg som är enkel att göra. Dekorera med våffelkex, granatäppelkärnor och bär.
Läs mer