Varm rotfruktssallad, grillad rostas och örtbearnaise.

Ljusa upp vintermörkret med en lyxig middag! Här har Linnéa använt höstens rotfrukter för att göra en vintrig sallad, och sedan gett den en somrig touch med färska bär. Servera med ett gott rödvin.

Grillad rostas med varm rotfruktssallad

2 portioner

0 h 55 min

Mysiga middagar behöver vi verkligen såhär års! Det är så lätt att vardagen tar all uppmärksamhet. Viktiga möten, sena jobbkvällar, livspusslet med barn, träning och allt vad livet innebär tar gärna upp all vår tid. Och det är därför jag älskar lite extra lyxiga middagar. Vi får liksom en anledning att stanna upp lite och fira!

Och frågar du mig, då lyxar man allra bäst till vardagen genom att äta en god middag tillsammans med någon eller några man tycker om. En varm rotfruktssallad med parmesan, örtbearnaise och grillad rostas passar perfekt att avnjutas när du vill sätta guldkant på veckan.

Linnéa

Vintips till maten:

Recept: Linnéa Seidel

Ryggbiff med gratinerad rotselleri Ryggbiff med gratinerad rotselleri, brynt smör och fikonsallad.

Linnéas recept på ryggbiff. Här har hon bytt ut potatisgratängen mot gratinerad rotselleri!

Läs mer
Grillat kött och grönsakerRöda grillviner som klarar biffen.

Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.

Läs mer
Grillad entrecôte med sallad och blåbärsvinägrettGrillad entrecôte med sallad och blåbärsvinägrett.

Marinera en riktigt bra bit kött i Linnéas smakrika krydd-rub, grilla och servera med en fräsch sallad eller ugnsbakade sötpotatisklyftor.

Läs mer