Don Papa

Don Papa Rum är världens första single island rom från Filippinerna, tillverkad på sockerrör från ön Negros.

Bartender med Don Papa Rye Cask

Don Papa Rum är framställd med inspiration hämtad från en av den Filippinska revolutionens okända hjältar, Papa Isio, som ledde sina landsmän i kriget för ett självständigt Filippinerna. Han kämpade för att fördriva erövrarna från sitt älskade land och arbetade som förman på en sockerplantage innan han gick med i kriget för att återta sitt lands frihet och självständighet. Papa Isio har glömts bort genom historien men sockerrören som han en gång vakade över är hans arv till historien som lever än idag.

Provinsen Negros Occidental är en ideal plats för odling av sockerrör tack vare områdets goda förutsättningar när det kommer till klimat, geografi och bördigheten i vulkanjorden. Sockerplantagen ligger belägen vid fotändan av vulkanen Mount Kanlaon. Den rika vulkanjorden skapar de rätta förutsättningarna för att odla söta och fruktiga sockerrör. Don Papa Rum lanserades första gången 2012 och finns nu tillgänglig i Sverige på både restauranger och i Systembolagets beställningssortiment. Besök Don Papas hemsida

Don Collins - cocktail med Don Papa Rom

Don Collins.


Klassiska gindrinken Tom Collins har här fått en rom-twist av smakrika Don Papa Rom från Filippinerna. Som en läskande lemonad perfekt att inleda festen med.

Läs mer »
Filipino Bulldog

Filipino Bulldog.


Filipino Bulldog är en filippinsk twist på drinken Colorado Bulldog med rommen Don Papa Baroko. Det är fantastisk drink med coca cola och kaffelikör, som är naturliga smakkompanjoner. Dessutom har den en härlig krämighet från vispad grädde.

Läs mer »