Läcker juldrink med Blossa 22 New Orleans.

Blossas årgångsglögg 2022 har hämtat inspiration från New Orleans med smaker som chili, jordgubbar och blåbär. Här har hotellet Haymarket by Scandics prisbelönta bartender skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail baserad på årets glögg.

Juldrink med Blossa 22 New Orleans.

I samband med att Blossa och Haymarket by Scandic öppnade bokningen av årets Rum 24 - den populära juloasen mitt i Stockholm - tog deras duktiga bartender fram en julig drink med smak av årets glögg.

Här blandas klassiska glöggkryddor som kanel, kardemumma och ingefära med smaker som lakrits och körsbär och fatlagrad konjak. På toppen av drinken läggs ett lager läcker saffransgrädde med toner av vit choklad.

Blossa-drinken:

Ingredienser

  • 6 cl Blossa 22 New Orleans

  • 1,5 cl Larsen VSOP

  • 2 stänk Peychaud’s Bitters

Gör så här

    1. Börja med att värma Blossa 22 New Orleans till max 70° c.

    2. Addera Larsen VSOP när glöggen blivit varm för att få upp fruktighet och ge extra karaktär.

    3. Addera Peychaud’s Bitters.

    4. Häll upp i ett lämpligt glas som tål värme.

Saffransgrädde:

Ingredienser

  • 15 cl Crème de Cacao (vit)

  • 2 dl grädde, smaksatt med lite saffran (ca 0,1g)

  • en nypa salt

Gör så här

    1. Skaka grädden lätt med Crème de Cacao, saffran och en nypa salt i en shaker eller vispa.

    2. Ta en kaffesked och placera den på ytan av glöggen och häll sakta på den smaksatta grädden (för att grädden ska lägga sig på toppen av drinken).

    3. Servera!

I drinken:

Larsen VSOP

559,00 kr


Larsen VSOP har en härlig doft av karamelliserad frukt och kryddor, torkade fikon och vanilj. Den har en balanserad fruktig smak med fatkaraktär. Serveras rumstempererad som avec.

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »