Blossa 23 Spritz.
Kanske den perfekta “mellan årstider”-drinken. Gör din somriga spritz till en julig upplevelse med Blossa 23.
Läs mer »Blossas årgångsglögg 2022 har hämtat inspiration från New Orleans med smaker som chili, jordgubbar och blåbär. Här har hotellet Haymarket by Scandics prisbelönta bartender skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail baserad på årets glögg.
I samband med att Blossa och Haymarket by Scandic öppnade bokningen av årets Rum 24 - den populära juloasen mitt i Stockholm - tog deras duktiga bartender fram en julig drink med smak av årets glögg.
Här blandas klassiska glöggkryddor som kanel, kardemumma och ingefära med smaker som lakrits och körsbär och fatlagrad konjak. På toppen av drinken läggs ett lager läcker saffransgrädde med toner av vit choklad.
6 cl Blossa 22 New Orleans
1,5 cl Larsen VSOP
2 stänk Peychaud’s Bitters
Börja med att värma Blossa 22 New Orleans till max 70° c.
Addera Larsen VSOP när glöggen blivit varm för att få upp fruktighet och ge extra karaktär.
Addera Peychaud’s Bitters.
Häll upp i ett lämpligt glas som tål värme.
15 cl Crème de Cacao (vit)
2 dl grädde, smaksatt med lite saffran (ca 0,1g)
en nypa salt
Skaka grädden lätt med Crème de Cacao, saffran och en nypa salt i en shaker eller vispa.
Ta en kaffesked och placera den på ytan av glöggen och häll sakta på den smaksatta grädden (för att grädden ska lägga sig på toppen av drinken).
Servera!
559,00 kr
Larsen VSOP har en härlig doft av karamelliserad frukt och kryddor, torkade fikon och vanilj. Den har en balanserad fruktig smak med fatkaraktär. Serveras rumstempererad som avec.
Kanske den perfekta “mellan årstider”-drinken. Gör din somriga spritz till en julig upplevelse med Blossa 23.
Läs mer »Äntligen är årets glögg, Blossa 23, här! Och eftersom det är ett jubileumsår går man tillbaka till rötterna och årets destination är Stockholm - men smakerna kanske är desto mer överraskande.
Läs mer »Som en del i Blossas 20-årsjubileum har man valt att återlansera en tidigare årgångsglögg – och det är ingen mindre än Chief Blenderns egen favorit, Blossa Vinteräpple från 2004.
Läs mer »Första året när Blossa tillsammans med Haymarket by Scandic presenterade julparadiset Rum 24 blev det en succé som bokade slut över en natt. Nu har du för tredje året chans att övernatta i julrummet.
Läs mer »