Lyxiga blinier med kaviar.
Blinier är en form av boveteplättar som här har en topping med kaviar, smetana, schalottenlök, cornichons, äggula och gräslök.
Läs mer »Små söta blinier är det perfekta tilltugget på nyårsafton. Ställ gärna fram ett stort fat med blinier och alla tillbehör i skålar. Så kan var och en plocka på det man gillar allra bäst!
Små söta blinier är det perfekta tilltugget på nyårsafton. Ställ gärna fram ett stort fat med blinier och alla tillbehör i skålar. Så kan var och en plocka på det man gillar allra bäst!
25 g jäst
5 dl mjölk
3 dl bovetemjöl
2 dl vetemjöl
2 äggulor
1 dl gräddfil
2 äggvitor
1/2 tsk salt
smör till stekning
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°C. Använd gärna en kökstermometer för att se till så mjölken inte är för varm.
Häll ca hälften av den ljumma mjölken över jästen och rör om tills all jäst lösts upp.
Sikta i de båda mjölsorterna och rör till en slät och klumpfri smet. Ha sedan i resterande mängd mjölk och äggulorna. Blanda väl. Täck bunken med plastfolie och låt stå och jäsa i 1 timme. Rör sedan i gräddfilen.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum och vänd i dom tillsammans med lite salt.
Stek sedan blinier i omgångar i lite smör. Antingen i en stekpanna eller plättlagg.
200 g färskost
80 g löjrom
inlagd rödlök
ärtskott
Häll färskosten i en skål och vispa den tjock och krämig med en visp eller gaffel.
Toppa varje liten plätt med vispad färskost, löjrom, inlagd rödlök och färska ärtskott.
79,00 kr
109,00 kr
Ett mousserande vin som passar utmärkt till lättare rätter med fisk eller skaldjur. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex.
Recept: Linnéa Seidel
Blinier är en form av boveteplättar som här har en topping med kaviar, smetana, schalottenlök, cornichons, äggula och gräslök.
Läs mer »Mingel, förfest eller välkomstskål - det är alltid gott att ha något att tugga på till bubblet. Chips och nötter i all ära, men här kommer ett lite festligare alternativ.
Läs mer »Varför är det så stora prisskillnader? Dryckesexperten Mats förklarar skillnaden mellan Champagne, Cava, Crémant, Prosecco och andra typer av mousserande viner - så kallade "bubbel"..
Läs mer »Linnéa har skapat två goda tilltugg till Prosecco-cocktails. Här är recept på läckra melon och getostspett!
Läs mer »