Grönkålscaesar med granatäpple.

Krögaren Jennie Walldén visar här sitt populära recept på grönkålscaesar. Ett underbart och fräscht inslag på julbordet som med fördels avnjuts med ett glas Universal Riesling.

grönkålsceasar med granatäpple
logo

4

logo

0 h 30 min

Jennie Walldéns grönkålscaesar med granatäpple är en stor favorit på deras julbord. Salladen är ett riktigt gott och härligt inslag på julbuffén med sin fräscha och pigga smak.

Caesardressing:

Ingredienser

  • 1 ägg

  • 6 sardeller (ersätt med 3 msk kapris för veg)

  • 2 vitlöksklyftor, rivna

  • 1 1/2 msk färskpressad citronsaft

  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger

  • 2 tsk dijonsenap

  • 3 dl neutral rapsolja

  • 1 msk japansk soja

  • 2 dl riven parmesan

  • nymald svartpeppar

Gör så här

    1. Knäck ägget i en cylinderformad bunke. Lägg i riven vitlök, sardeller, citronsaft, vinäger, soja och senap.

    2. Mixa ihop med en stavmixer. I med all rapsolja och mixa nerifrån och upp i bunken till en krämig dressing.

    3. Rör ner parmesan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Grönkålssallad:

Ingredienser

  • 3 msk olivolja

  • 2 skivor surdegsbröd

  • 250 g grönkål

  • 1 dl hyvlad parmesan

  • 1 dl rostad och grovhackad mandel

  • 1 stor näve granatäppelkärnor

Gör så här

    1. Gör krutonger genom att hälla olivoljan i en stekpanna. Riv brödet i småbitar, ca 1,5x1,5 cm bitar. Stek i oljan tills de får fin färg och blir frasiga. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper.

    2. Skär bort den grövre stammen på grönkålen och strimla bladen i ca 0,5 cm bitar. Lägg de strimlade bladen i en skål tillsammans med hälften av dressingen och blanda väl.

    3. Strö över krutonger, hyvlad parmesan, mandel och granatäppelkärnor

    4. Servera med extra dressing vid sidan om.

Vintips till grönkålssallad: