Vit kladdkaka med citron och italiensk maräng.
Här är Frida Skattbergs recept på sin ljuvliga kladdkaka som passar att bjuda på precis när som helst.
Läs mer »En gudomligt god kladdkaka som serveras med bananer flamberade i rom. Även kakan innehåller mörk rom, och därför passar det alldeles utmärkt att även avnjuta den tillsammans med ett litet glas rom.
Det finns en anledning till att just kladdkaka är ett av de mest sökta orden på Google - få kan motstå en kladdkaka. Den här underbara kladdkakan serveras med romflamberade bananer och vi rekommenderar att även servera ett litet glas rom till.
150 g smör
1 1/2 dl ljust Muscovadorörsocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 msk Don Papa Rum
1 1/2 rulle Cloetta Centerchoklad
TOPPING:
200 gram mörk choklad (64-70%)
2 dl saltade och rostade cashewnötter
FLAMBERADE BANANER:
3 bananer
1 1/2 msk ljust Muscovadorörsocker
4 cl Don Papa Rum
Lite smör
Värm ugnen till 200°C. Smält smöret och låt det svalna.
Rör samman socker och ägg.
Blanda ihop mjöl och kakao, varva med det smälta smöret, ägg/sockret och Don Papa Rom. Rör till en slät smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ( 22 cm i diameter). Tryck ner bitar av Center choklad i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna något.
Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Rör ner cashewnötterna och bred försiktigt blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Skiva bananerna och fräs dom snabbt i lite smör, ha i Muscovadorörsocker och rör om lite. Tillsätt Don Papa och tänd på (ej under köksfläkten).
Låt kakan stå i rumstemperatur en halvtimme innan den skall serveras.
Servera kakan med de flamberade bananerna och lättvispad grädde.
Här är Frida Skattbergs recept på sin ljuvliga kladdkaka som passar att bjuda på precis när som helst.
Läs mer »Vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Läs mer »Kladdkaka med mjuk kola smaksatt med Benchmark no. 8 whiskey. Löjligt god att bjuda gästerna på till kaffet.
Läs mer »