Lax- och räksalsa med mango, chili, lime och koriander.

Det här är en riktigt nyttig och utsökt salsa som gör sig perfekt till tacomyset!

Lax- och räksalsa
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225701

123,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 10 min

Lax- och räksalsa med mango, chili, lime och koriander

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor

  • 200 g gravad lax i bit

  • 1/2 mango

  • 5 cm gurka

  • 1/2 röd chili

  • 2 salladslökar

  • 1 lime, finrivet skal av halva och saften från hela

  • 1 litet knippe koriander

  • 1-2 msk sweet chili-sås

Gör så här

    1. Hacka räkor grovt och skär laxen i små kuber. Skala och kärna ur mangon och gurkan och skär i små kuber.

    2. Kärna ur och hacka chilin fint. Strimla salladslöken fint. Blanda allt i en skål. Vänd i lime, koriander och sweet chili-sås.

    3. Servera i tortillabröd med guacamole.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

123,00 kr


När du ska välja vitt vin till Tex Mex eller Tacos kan du ta en torr eller halvtorr Riesling från Alsace, Grüner Veltliner från Österrike eller en Chenin Blanc från den nya världen. Det här kryddiga, fruktiga vinet passar till mat med kryddhetta och sötma som du finner i receptet ovan på lax- och räksalsan.

Recept: Linnéa Seidel