Lax- och räksalsa med mango, chili, lime och koriander.

Det här är en riktigt nyttig och utsökt salsa som gör sig perfekt till tacomyset!

Lax- och räksalsa
logo

4 portioner

logo

0 h 10 min

Lax- och räksalsa med mango, chili, lime och koriander

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor

  • 200 g gravad lax i bit

  • 1/2 mango

  • 5 cm gurka

  • 1/2 röd chili

  • 2 salladslökar

  • 1 lime, finrivet skal av halva och saften från hela

  • 1 litet knippe koriander

  • 1-2 msk sweet chili-sås

Gör så här

    1. Hacka räkor grovt och skär laxen i små kuber. Skala och kärna ur mangon och gurkan och skär i små kuber.

    2. Kärna ur och hacka chilin fint. Strimla salladslöken fint. Blanda allt i en skål. Vänd i lime, koriander och sweet chili-sås.

    3. Servera i tortillabröd med guacamole.

Vin till salsan:

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

291,00 kr


Ett mycket välgjort vin från en av Rheingaus högst klassade producenter. Vinets sötma balanseras på bästa sätt genom en frisk och knivskarp syra.

Recept: Linnéa Seidel