Pinsa med burrata och nektariner.

När du behöver något gott, enkelt och somrigt som passar till sangria är denna pinsa med burrata och nektariner det perfekta valet. Sött och salt i en underbar kombo som du exempelvis kan servera som förrätt eller vid buffén.

Pinsa med burrata och nektariner.
Don Simon Sangria BIO

Don Simon Sangria BIO

Spanien

Systembolaget nr:

50964

69,00 kr


logo

1

logo

0 h 20 min

Den stora Pinsa-trenden förra året gick nog ingen förbi. Och jag förstår helt klart hypen. Ett bröd som är en blandning av focaccia och pizzadeg, serverat ljummet med massor av godsaker på. Vad finns inte att älska här?

Färdig Pinsa finns i mataffären och sedan är det bara fantasin som sätter stopp när du ska välja topping. Men det här är en av mina favoriter. Där du har ett lager färskost i botten med smakrik parmesan som får lite färg i ugnen. Grillad frukt, massor av krämig burrata, ruccola, basilika och honung. Sött och salt i en helt fantastisk kombination.

Pinsa med burrata och nektariner:

Ingredienser

  • 1 förpackning pinsa

  • 100 g färskost

  • 1 dl finriven parmesan

  • 6 st nektariner

  • 2 förpackningar burrata

  • färsk basilika

  • ruccola

  • flytande honung

  • salt & svartpeppar

Gör så här

    1. Lägg pinsam på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut ett lager färskost och strö över parmesan.

    2. Grädda i 250°C i ca 7-10 minuter eller tills osten börjar få färg.

    3. Klyfta nektarinerna och stek eller grilla dem mjuka.

    4. Fördela burrata, färsk basilika, ruccola och varma nektariner över pinsan.

    5. Ringla över honung och avsluta med salt och svartpeppar.

    6. Skär upp i bitar och servera direkt.

Välj sangria till pinsan:

Don Simon Sangria BIO

69,00 kr


Denna pinsa med sommarsmaker kan du servera som förrätt eller plockmat är ni är flera. Till passar ett glas svalkande sangria. Häll upp väl kyld i en kanna och fyll på med färsk frukt, gärna jordgubbar och nektariner för att matcha maten.

Recept: Linnéa Seidel