Smörstekt sparris med pocherat ägg och sveciakräm.
Sparris måste vara vårens mest älskade primör! Här har Linnéa gjort ett recept till påskmiddagen där smörstekt sparris serveras med krämigt ägg och smakrik ostkräm.
Läs mer »Denna porchetta på lamm blir en maffig huvudattraktion på påskbordet! Servera med krispig potatis och smakrik sky - och varför inte ett gott rödvin?
Porchetta på lamm, visst kan man göra det. En perfekt huvudrätt att servera i påsk tillsammans med krispig potatis och en örtsky.
Jag gillar att använda delikatesspotatis. Läs på påsarna vilka smakegenskaper potatisarna har och välj en du gillar.
ca 1 kg lammstek
1 dl färsk hackad persilja
3 msk hackad rosmarin
3 msk hackad gräslök
4 vitlöksklyftor
salt
3 msk olivolja
1 msk kalvfond (koncentrat)
1 dl vitt torrt vin
1 dl vatten
färsk rosmarin
steksnöre
Tag bort nätet från lammsteken och gör ett snitt i den tills du har ca 2 cm kvar. Vinkla ut kniven och skär ett horisontellt snitt åt båda hållen så du får en ca 2 cm tjock köttbit som är så jämn som möjligt.
Hacka ihop örter, vitlök och salt. Ha upp i en skål och ringla över olja, blanda väl.
Bred ut örtröran på den skurna lammsteken i ett jämnt lager. Rulla ihop steken till en tight rulle likt en rulltårta. Knyt ihop med steksnöre så den håller formen.
Värm ugnen till 150°C.
Bryn porchettan runt om tills den får fin färg i en stekpanna med smör. Stick i en stektermometer och ställ in stekpannan i ugnen. Tillaga tills innertemperaturen når 58 °C.
Tag ut ur ugnen och vira in köttet i folie. Låt vila tills innertemperaturen går upp till ca 62°C.
Ställ undertiden tillbaka stekpannan på spisen. Tillsätt kalvfond, vin, vatten och rosmarin i köttskyn som bildats efter köttet tillagats i ugnen.
Låt allt koka upp och reduceras något. Sila skyn och smaka av med lite salt.
900 g La vie-potatis eller annan delikatesspotatis
3 msk olja
1 dl ströbröd
örtsalt
Ha upp potatisen i en ugnsfast form. Ringla över olja, blanda om så alla potatisar är täckta.
Strö över ströbröd och salt.
Ugnsbaka i 200°C i cirka 40 minuter eller tills potatisarna är helt färdiga och har fått en gyllene, krispig yta.
Servera med lammporchetta och örtskyn.
76,00 kr
En resvera med en medelstor, kryddig och utvecklad doft med fatkaraktär och inslag av torkade körsbär, vanilj, kanel, tobak och choklad. Smaken är mjuk, kryddig och utvecklad med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, kanel, nötter och choklad.
200,00 kr
Xavier Vignon Cairanne är ett utmärkt vin till grillat kött. Vinet har en nyanserad och intensiv doft med inslag av hallon och andra röda bär, mörka körsbär samt en fläkt av ceder och läder. Smaken är fyllig och intensiv med tanniner som är stadiga men mogna och finkorniga. Vinet har en lång eftersmak där man finner både mörka bär, hallon, svartpeppar samt ett stråk av ceder.
79,00 kr
Ett generöst och fruktigt rödvin med doft av mörka bär och plommon. Smaken är fruktig där mörka bär såsom svarta vinbär, solmogna blåbär och plommon dominerar. Toner av viol är också väldigt framträdande i både doft och smak tillsammans med en fläkt av vanilj och färska örter samt eukalyptus.
Recept: Linnéa Seidel
Sparris måste vara vårens mest älskade primör! Här har Linnéa gjort ett recept till påskmiddagen där smörstekt sparris serveras med krämigt ägg och smakrik ostkräm.
Läs mer »Enkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer »En frasig råraka som toppas med hemgjord pepparrotskräm med styrka efter behag. Toppas med kallrökt lax och några ärtskott för dekoration.
Läs mer »Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »Här har Linnéa gjort ett påskgodis med lite vuxnare smaker - underbara små chokladtryfflar med passionsfrukt och kokos.
Läs mer »