Snittar till cava - Halloumivåfflor med tre matiga toppings.

Recept på våriga snittar! Halloumivåfflor med 3 toppings: pepparrots- och färskoströra, avokado- och mangoröra med lax samt räkröra med chili och ingefära.

Snittar till cava - Halloumivåfflor med tre matiga toppings
Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

Spanien

Systembolaget nr:

7591201

90,00 kr


logo

8 st snittar

logo

0 h 45 min

När jag för första gången testade att göra halloumivåfflor tänkte jag att dessa måste göra sig ypperligt att använda som bas när man ska göra snittar. Och det skulle visa sig vara helt sant! Liksom krispigt, salt och lite sprött. Dessutom otroligt lätt att göra.

Idag var jag sugen på fräscha snittar, som man kan vara såhär på våren. Den ena röran består av färskost och pepparrot som toppas med krispigt äpple och den andra innehåller avokado och mango, toppad med kallrökt lax och sparris. Den tredje, som är för god för att inte få vara med, är en krämig räkröra med smak av chili och ingefära. Alla passar perfekt tillsammans med de krispiga halloumivåfflorna.Till mina härliga snittar passar ett bubblande glas med Jaume Serra Tulip Cava fint. Ett bubbel med härliga inslag av äpple, citrus och blommor.

Halloumivåfflor (2 st)

Ingredienser

  • 200 g halloumi

  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

    1. Riv halloumi grovt på ett rivjärn.

    2. Pudra över potatismjöl och blanda väl.

    3. Fördela den rivna halloumin i ett varmt våffeljärn och grädda dina halloumivåfflor gyllene.

Pepparrot- och färskoströra

Ingredienser

  • 100 g naturell färskost

  • 1 msk riven pepparrot

  • 1 nypa salt

  • 1 grönt äpple

  • 4 rädisor

  • Färsk dill

Gör så här

    1. Blanda samman färskost med riven pepparrot och salt.

    2. Bred ut detta på 3 eller 4 av dina halloumihjärtan.

    3. Finhacka ett grönt äpple och fördela över färskosten.

    4. Tvätta och skiva rädisorna tunt.

    5. Toppa dina snittar med de skivade rädisorna och en kvist färsk dill.

Avokado- och mangoröra med lax

Ingredienser

  • 2 mogna avokados

  • 1/2 mogen mango

  • 1 nypa salt

  • 1 tsk färskpressad lime

  • 1/2 rödlök

  • 3 sparrisar

  • 3 skivor kallrökt lax

Gör så här

    1. Mosa avokadon med hjälp av en gaffel.

    2. Skär mangon i små bitar och blanda i avokadon tillsammans med salt och lime.

    3. Skala och finhacka löken. Blanda i den.

    4. Koka sparrisarna i lättsaltat vatten tills de mjuknat något. Skär i bitar.

    5. Finhacka laxen och blanda med sparrisen.

    6. Bred ut avokado- och mangoröran på 3-4 av dina halloumihjärtan.

    7. Toppa snittarna med sparris och lax.

Räkröra med chili och ingefära

Ingredienser

  • 100 g räkor utan skal

  • 1/4 rödlök

  • 1/2 chili

  • 1/2 dl crème fraîche

  • 2 msk majonnäs

  • 1 msk dill

  • 1 tsk finriven ingefära

  • Saft och skal från 1/2 lime

  • Salt och peppar

Gör så här

    1. Hacka räkorna och lägg i en skål.

    2. Skala och finhacka löken och chilin.

    3. Blanda i räkorna tillsammans med crème fraîche, majonnäs, dill, ingefära, lime, salt och peppar. Gör gärna röran en dag i förväg så smakerna riktigt hinner utvecklas.

    4. Bred ett lager räkröra på 3-4 halloumihjärtan. Toppa gärna dina snittar med någon hel räka och lite färsk dill.

Cava med vårkänsla till vårens snittar:

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

90,00 kr


Till halloumivåfflorna passar den här tulpancavan utmärkt - det är en fruktig cava med inslag av röda bär, bakade jordgubbar och granatäpple.

Recept: Linnéa Seidel