Helstekt kalkon med fyllning och skysås.
Den helstekta kalkonen serveras med krämigt potatismos, fyllning och tranbärssås.
Läs mer »Ett måste till kalkonen. Tranbär hittar du i frysdisken, men om de skulle vara svåra att få tag på kan du använda frysta lingon för en svensk touch.
Tranbär nämns inte i några källor från den ursprungliga Thanksgiving-måltiden som skedde på 1600-talet, men idag är Cranberry sauce är ett måste på Thanksgiving. Tranbär hittar du i frysdisken här i Sverige. Men om de skulle vara svåra att få tag på kan du byta ut tranbären mot frysta lingon. Då får du en lite svensk touch på denna annars väldigt amerikanska middag.
225 g tranbär (frysta går bra)
2 dl brun farin
saft från 1 apelsin
2 kanelstänger
Lägg tranbär, socker, apelsinsaft och kanel i en kastrull.
Låt allt koka upp och koka på medelvärme i cirka 15 minuter. Tag av från värmen och häll upp på en väl rengjord burk.
Förvara tranbärssåsen i kylskåpet.
Recept: Linnéa Seidel
Den helstekta kalkonen serveras med krämigt potatismos, fyllning och tranbärssås.
Läs mer »Receptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.
Läs mer »Vackra bröd som både ser ut som och innehåller pumpa. Väldigt goda och himla fina att duka med till Thanksgiving.
Läs mer »Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.
Läs mer »Dekorerad med blommor och blad i pajdeg! Sött, nötigt och underbart gott. Servera med en klick grädde eller lite god vaniljglass.
Läs mer »