Tranbärssås.
Ett måste till kalkonen. Tranbär hittar du i frysdisken, men om de skulle vara svåra att få tag på kan du använda frysta lingon för en svensk touch.
Tranbär nämns inte i några källor från den ursprungliga Thanksgiving-måltiden som skedde på 1600-talet, men idag är Cranberry sauce är ett måste på Thanksgiving. Tranbär hittar du i frysdisken här i Sverige. Men om de skulle vara svåra att få tag på kan du byta ut tranbären mot frysta lingon. Då får du en lite svensk touch på denna annars väldigt amerikanska middag.
Ingredienser
225 g tranbär (frysta går bra)
2 dl brun farin
saft från 1 apelsin
2 kanelstänger
Gör så här
Lägg tranbär, socker, apelsinsaft och kanel i en kastrull.
Låt allt koka upp och koka på medelvärme i cirka 15 minuter. Tag av från värmen och häll upp på en väl rengjord burk.
Förvara tranbärssåsen i kylskåpet.
Krämigt potatismos med vitlök och gräslök.
Receptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.
Läs mer »Pumpabröd till Thanksgiving.
Vackra bröd som både ser ut som och innehåller pumpa. Väldigt goda och himla fina att duka med till Thanksgiving.
Läs mer »Rostad pumpa med brysselkål och bacon.
Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.
Läs mer »Pekannötspaj.
Dekorerad med blommor och blad i pajdeg! Sött, nötigt och underbart gott. Servera med en klick grädde eller lite god vaniljglass.
Läs mer »