Tre läckra smårätter med passande viner.

Numera är det trendigt att servera ett antal smårätter istället för förrätt och varmrätt. Vi har tagit fram tre läckra smårätter med vintips därtill!

Tre läckra smårätter
CHILL OUT Syrah Rosé California

CHILL OUT Syrah Rosé California

USA

Systembolaget nr:

3105

235,00 kr


Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

Italien

Systembolaget nr:

79936

179,00 kr


logo

1 h 30 min

Det blir mer och mer vanligt att man vid måltiden serverar ett antal smårätter istället för den klassiska uppdelningen med förrätt och varmrätt. Detta är en trend som slagit igenom på bred front även på restaurang. folk o folk har tagit fram tre läckra smårätter med dryckestips därtill.

Rödbetshummus (5 dl)

Ingredienser

  • 1 burk kikärter à 400 g

  • 1–2 vitlöksklyftor

  • 200–250 g kokta rödbetor

  • 1 msk tahini (sesampasta)

  • 1/2 dl olivolja

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Blanda alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden. Smaka av med salt och peppar.

    2. Toppa gärna med smulad fetaost och svarta sesamfrön.

    3. Servera gärna med grönsaksstavar, t.ex. av morot, stjälkselleri och zucchini.

Mango- och räkspett (20 st)

Ingredienser

  • 1 stor mogen mango

  • 20 skalade räkor

  • 3 lime

  • 1 msk riven ingefära

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 1 hackad och kärnfri chili

  • 1 msk hackad koriander

Gör så här

    1. Blanda juice och kryddor. Skär mangon i 20 bitar. Fäst en mangobit och en tillagad räka på varje grillspett.

    2. Marinera spetten i limedressingen i cirka 1 timme

Minipizzor med oliver och chili (20 st)

Ingredienser

  • 1 paket vetetortillas

  • 75 g manchego

  • 100 g svarta kalamataoliver

  • 1/2 röd chili

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200°C. Stansa ut 20 st cirklar, 6 cm i diameter, från vetetortillas.

    2. Riv manchegoosten eller annan fårost och skiva oliverna samt chilin.

    3. Strö ingredienserna över brödcirklarna och grädda i ugnen i 10 minuter.

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

179,00 kr


Många glömmer ofta att använda mousserande viner som måltidsdryck. Här en prosecco där smaken är torr med  inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.

CHILL OUT Syrah Rosé California

235,00 kr


Ett rosévin kan ofta vara ett bra alternativ när det vankas smårätter eller rent av en större buffé. Detta vin kommer att harmonisera väl med minipizzorna och rödbetshummusen. Vinet och mango-/räkspetten kommer aldrig att bli bästisar men kommer i alla fall kunna umgås under hyggligt civiliserade former.

Recept: Linnéa Seidel

Charkbricka med olika tillbehör

Charkbricka.


Duka fram en härlig charkbricka med lite goda ostar och tillbehör. Perfekt att servera med ett glas spansk cava - hemma eller som picknick, det väljer du själv!

Läs mer »