Kluckande klappar - whisky, bourbon och rom.

Vi tipsar om julklappar till whiskyälskaren, romfantasten och bourbonkännaren. Stora flaskor av Jack Daniel's och Fernet-Branca. Och goda klappar från Amarula.

Kluckande julklappar

Julen närmar sig och med den julklappsinköpen. De senaste åren har trenden gått mot att många inte vill inte samla på sig fler prylar. Istället har upplevelser seglat upp högt på mångas önskelista. Glädjen vi upplever när vi får eller köper t ex en ny jacka eller en prydnadssak är kortvarig. Upplevelser däremot kan ge oss härliga minnen som lever kvar under en lång tid framöver - även om upplevelsen bara pågår en kort stund. En flaska kan också vara en upplevelse. Det kan sätta igång en kedjereaktion, du kanske provar att laga en ny maträtt och bjuder in någon på middag som du vill dela drycken med.

En del av våra julklappstips finns i Systembolagsbutiken, andra måste beställas till din butik.

Whisky, Bourbon och Rom.

Bunnahabhain 12 Years Old

629,00 kr


Islay är ju torvrökens förlovade ö, men sedan ett halvsekel tillbaka har Bunnahabhain valt en annan väg med en mycket lättrökt malt. Redan den gyllene bärnstensfärgen som möter oss i 12-åringen avslöjar sherryfatens inverkan. Doften är rik och välbalanserad med en lätt maltighet, mandel, torkad frukt, kryddnejlika, ljung och lite cederträ. Smaken är rund med fina malttoner, honung och nötter som övergår i en lång elegant eftersmak med karamelltoner.

Woodford Reserve Bourbon

440,00 kr


Det finns ett flertal olika sätt att njuta av en bourbon. Vissa argumenterar för att dricka den rak är den rätta tekniken, andra säger att en bourbon ska drickas ”on the rocks” eller med några droppar vatten eller som grunden för att göra en utsökt cocktail. Sanningen är att alla sätt fungerar utmärkt!

El Dorado Rum 15 Year Old

674,00 kr


Det blir väldigt stor skillnad på en roms smak (gäller all sprit) och karaktär beroende på hur man destillerar, vilken typ av destillationspanna man använder och hur den är utformad. Om man är intresserad av ädla destillat och road av destillationspannor så är det Guyanska romdestilleriet Demerara Distillers ett eldorado utan dess like. Smaken på denna 15-åring är mjuk och behaglig med en kryddig ton och inslag av torkad frukt, nötter och chokladkola.

En klassiker.

Jack Daniel's Old No. 7, 700ml

340,00 kr


Slutligen ett drinktips singerat Jack Daniel's!

Såhär gör du en Lynchburg Lemonade: Blanda 3 cl Jack Daniel's, 4 cl Sour Mix och 1 cl Triple Sec. Skaka med is och toppa med Sprite och dekorera med en skiva citron.

Lätt att tycka om.

Amarula Cream, 700ml

211,00 kr


Det älskade originalet har en krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Passar både som avec på egen hand, i drinkar och olika typer av bakverk.