Sofistikerad minigolf för regniga dagar.

Minigolf för regniga dagar eller när det är kallt och ruggigt ute är nu möjligt.

Minigolfbanan Swing by Golfbaren inomhus

Mitt i centrala Stockholm finns Swing by Golfbaren. På 900 kvadratmeter ryms en 12-hålsbana, barer och restaurang med en meny som hämtat inspiration från det mångkulturella amerikanska köket. Det finns också ett ”vardagsrum” med ytterligare 6 minigolfhål i en mer privat miljö.

Många av oss förknippar minigolf med sommar, sol och semester. Vi har alla spelat i en park eller vid stranden på filtklädda, fantasifulla banor i trä och som ofta har varit illa åtgångna av väder och vind. En lek som gett upphov till många skratt och en viss irritation när bollen vägrat att rulla i hålet som man tänkt sig.

Swing by Golfbaren påminner föga om de gamla sommarminnena, förutom glädjen och skratten och möjligtvis den retfulla känslan när den lilla vita bollen sniker sig förbi hålet och hamnar på andra sidan. Alla banor här är klädda i mjukt konstgräs med olika lutningar och hinder som gör att banorna skiljer sig åt. Miljön är sofistikerad och välkomnande och stället inger en känsla av lyx och stil.

Minigolfen kom till Sverige i början på 1930-talet, den första banan fanns på Liseberg i Göteborg. Inredningen på Swing by Golfbaren har hämtat inspiration från epoken och den minigolf som spelades på Manhattans hustak och bakgårdar. Det känns lite som att kliva in i en miljö från förbudstidens USA när man kommer in i lokalen. Här finns fullt med prylar från 30-talet, svartvita foton på väggarna och på en skärm visas en instruktionsfilm i inspelad i stumfilmsmanér och aktörer i tidstypiska kläder.

Cocktails på Swing by Golfbaren

I lokalen finns barer och en restaurang med en meny som spänner från lobster rolls och sotad tonfisk till picklad tofu. Halvvägs genom golfrundan kan trötta golfspelare ta ett pit stop med en bit mat och ställets egna öl på Back Alley Bar eller beställa en läskande drink från cocktailmenyn.

Hans Olofsson, före detta världsmästare i bangolf, ligger bakom konceptet och han har också designat banorna. Än så länge har Golfbaren ytterligare tre utomhusbanor i Sverige (Kristineberg och Aspudden samt Allén i Göteborg). Till 2020 ska det finnas totalt 10 stycken.

Som en ledstjärna i etableringarna finns Mary Pickford, 20-talets stora Hollywoodstjärna som lanserade sin egen minigolfbana i Hollywood, USA 1930. Golfbaren i centrala Stockholm har ett eget rum uppkallat efter filmstjärnan – Mary Pickford’s Office. Det går att hyra för mindre sällskap som vill samlas innan eller efter sin golfrunda eller kanske använda den vackra miljön för ett styrelsemöte.

– Minigolfen är min passion. Och jag vill tillgängliggöra den för många fler på ett modernt sätt som passar oss idag. Det ska vara sofistikerat men alls inte stelt. Tänk dig en härlig 30-talsfest med extra allt – utan röken förstås, säger Hans Olofsson.

Inspireras av en cocktail från Swing by Golfbarens drinklista:

The Classic Calvados Cocktail

(Om man gillar sötare cocktails kan man addera 1 cl sockerlag)

Skaka med is sila av i cocktailglas. Garnera med apelsinzest.

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

355,00 kr


Boulard Grand Solage är en calvados med en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.

Passar som avec eller som apéritif med tonic och is eller i cocktails!

Lemon Spritz

10 syrliga drinkar.


För många är en syrlig drink oslagsbar och här listar vi tio goda syrliga drinkar. Bli inspirerad och hitta ett recept till cocktailkvällen, festen eller middagen.

Läs mer »