Vad får man göra på en camping?

Campingtrenden fortsätter öka. folk o folk har pratat med SCR:s VD Lars Isacson för att reda ut vad egentligen får göra på en svensk campingplats.

Bild på fötter utanför ett tält vid vattnet

2016 ser ut att bli ett rekordår för Sveriges campingställen. Sedan fyra år tillbaka har landets campingplatser ökat med två miljoner och SCR Svensk Campings nya undersökning visar att 2016 kan bli ännu bättre, om vädret håller i sig. Husbilen är troligen den boendeform som ökar mest då antalet husbilar har mer än fördubblats de senaste tio åren. Folk o folk har pratat med SCR:s VD Lars Isacson om vad man egentligen får och inte får göra på en campingplats.

Får man laga vilken mat man vill nära man campar? Även om det är surströming?– Ja, visst får man det. Surströming är ju en svensk tradition så grannarna har nog förstående med det och tycker förmodligen det mest är en rolig grej. Sen kanske man inte behöver äta det till varje middag.

Får man bada naken på campingplatsernas badställen?– Det tror jag nog. Det finns ju naturiststränder så klart man får bada naken. Men det är nog lite olika beroende på ställe, så man får nog anpassa det till situationen.

Människa vid solnedgång

Får man klättra på taket på sin husbil, om man nu till exempel vill sola där?– Det får man absolut! Om man orkar klättra upp. Vem vet, kanske blir man brunare där uppe, haha.

Får man mer privatliv med en husbil än i ett tält tror du?– Ja, det tror jag absolut. Det finns ju husbilar i flera olika storlekar efter hur man själv vill ha det.

Får man ha sex i sin husbil hur man vill eller måste man dra för gardinerna?– Det gör man precis som man vill. Klart man får ha sex i sin husbil så som man själv känner för.

Får man sjunga hur högt man vill?– Absolut, men det brukar vara regler på att man behöver vara tystare efter ett visst klockslag.

Nu när danstillståndet upphävts, får man dansa hur man vill i och utanför sin husbil?– Klart man får dansa! Man får bete sig så att man är vettig i sammanhanget och har det trevligt. Man får känna av vad som passar in eller inte så det blir en trevlig stämning.

Hur ska man få den bästa campingupplevelsen?– Först ska man fundera ut vad det är man vill se och göra på semestern, om man till exempel vill till fjällen eller Skara Sommarland, och därefter väljer man ut en bra campingplats som passar ens behov. Det finns alltid en campingplats i närheten.

Tror du att husbilstrenden kommer fortsätta växa?– Ja, det är ju väldigt poppis just nu och det fortsätter säkert vara starkt i framtiden också. Människans lust att vara ute i naturen kommer inte minska..Sverige är jättefint. Att vara social är dessutom en trend och campingplatser är ju just det - en social mötesplats.

CHILL OUT Chardonnay South Africa

80,00 kr


Fruktig doft med inslag av fat och gula äpplen. Medelfyllig, lätt aromatisk smak med ton av citrus och grönt äpple. Vinet har tappats på den fördelaktiga PET-flaskan som inte bara är ett bra miljövänligt val av flaska utan har en mindre vikt och storlek än glasflaskan vilket gör att den är optimal till båt, lantställe, husvagn m.m.