Några ord med bioaktuella Frida Hallgren.

Frida Hallgren är aktuell med familje- och äventyrsfilmen Monky. folk o folk träffade henne för en pratstund.

Scen från filmen Monky med Frida Hallgren

Frida Hallgren är trött på koriander. Men hon lyser upp som en sol över sin lunchtallrik när hon börjar prata om filmen Monky.

- Det är en maffig, mäktig och mustig film. Det är en äventyrsfilm mer än en familjefilm, lite i klass med E.T. Som alla stora filmer har den ett mörkt ämne i botten, berättar Frida.

I filmen, som hade premiär den 22 december, spelar Frida mamma. En roll hon är välbekant med eftersom hon har två döttrar på 5 och 8 år.

- Jag tycker det är så skönt att spela en glad och utlevande mamma som driver egna projekt. Det är mycket roligare än att spela sköra flickvänsroller. Den perioden håller på att ta slut i mitt liv.

Men inte riktigt än. För i Solsidan-filmen spelar Frida Alex nya flickvän.  

- Det är en spännande roll eftersom hon har hemligheter, säger Frida.

Frida Hallgren har synts på bio och i tv i drygt 30 år. Hon började göra barnroller i Bullen-filmerna när hon var 11 år. Det stora genombrottet kom med Kay Pollacks långfilm “Så som i himmelen”. Den sågs av 1,2 miljoner människor. Det var mer än tio år sedan och fortfarande kommer folk i tunnelbanan fram och tackar för “allt”.

- Jag kan se i ögonen att de känner igen mig. När vi åkt fem stationer tillsammans tar de mod till sig och säger något vänligt precis när de ska gå av. Förr kunde jag bli flammig på halsen och flacka runt med blicken i vagnen, men nu sitter jag lugnt kvar och säger ett vänligt tack, säger Frida.

FAKTARUTAN

Namn: Frida Hallgren

Familj: Man och två döttrar

Ålder: 42

Bor: Södermalm, Stockholm

Lagar ofta: Rotfrukter i ugnen

Äter gärna: Vegetariskt, är vegetarian sedan tonåren.

Favoritkrog i Sverige: Tjoget, Bio Rio och Bistro Süd på Södermalm i Stockholm. Längtar till Riche och PA&Co, men kommer sällan dit sedan jag fick barn.

Favoritvin: Barolo och Châteauneuf-du-Pape

Vid fest: Champagne

Dricker i en bar: Inte så förtjust i sprit.

Senaste bok: Halvvägs i den första Ferrante-boken “Min fantastiska väninna”

Senaste resa: Brasilien

Detta vet vi inte om dig: Gick en sommelier-utbildning i samband med filmen Kocktjuven som väldigt få såg. Där spelade jag sommelier.