Provning Bushmills Whiskey - Stockholm 7 juni

Nu bjuder vi in dig som läsare till whiskyprovning. Tillsammans kommer vi testa sex olika produkter från Bushmills Whiskey. Anmäl dig redan idag för att säkra din plats.

Bushmills destilleri

Nu kan vi äntligen bjuda in dig till en provning av en whiskey från världens äldsta licensierade whiskydesstilleri. Bushmills har mer än 400 års erfarenhet och hantverksskicklighet – något som tydligt speglas i deras olika sorter.

Bushmills tillverkar whiskey i flertalet olika stilar och man har ett omfattande fatarbete samt väljer fat med stor noggrannhet. En hög andel av faten är faktiskt förstagångsfat, något som ger både distinkta och tydliga smaker. Många irländska märken använder omältat korn i sin destillering, något som Bushmills inte gör.

Provningen kommer att ledas av folkofolks dryckesexpert Mats Claësson. Vi kommer att prova 6 olika sorter och evenemanget kostar 550 kr per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.

Vi kommer främst denna afton att fokusera på deras högklassiga Single Malt Whiskey.

Om provningen:

När: Onsdagen den 7 juni kl. 18.30

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid)

Hur: Anmäl dig här >>

Vi kommer att prova följande produkter:

Bushmills Original

167,00 kr


Bushmills Original har en nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av gula päron, halm, apelsin och vanilj samt en fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, örter, apelsinskal och vanilj.

Bushmills Black Bush

392,00 kr


Bushmills Black Bush har en fruktig och kryddig doft där sherrysötma och mild kokos möter varandra i en lätt vinös ton. Smak av persika, russin, dadlar, mjölkchoklad och lätta inslag av blommig kamomill och vanilj. Den är kryddig och har toner av nötter. Eftersmaken bjuder på honungssötma, malt och små citrustoner.

Bushmills Single Malt 10 Years Old

532,00 kr


Bushmills Single Malt 10 Years Old är en subtil i huvudsak bourbonlagrad whisky. Doften är lätt, fruktig, mild och aningen kryddig. De amerikanska ex-bourbonfaten har tillsammans med trippeldestilleringen utvecklat en mjuk och elegant whiskey med toner av choklad, honung, mogna frukter, melon och apelsin.

Bushmills Single Malt 16 Years Old

832,00 kr


Bushmills Single Malt 16 Years Old har en krämig koladoft med inslag av mineral och mörka bär. Smaken har en balanserad sötma och inslag av gelégodis, karamell, apelsinmarmelad och citrus. I eftersmaken fyller fläder, mogna päron och en behaglig ton av rostad ek upp alla gomsegel.

Bushmills Single Malt 21 Years Old

2162,00 kr


Bushmills Single Malt 21 Years Old har en elegant, maltig och mjuk doft där söta russin, torkade frukter och bourbonvanilj dominerar och förför. Där finns också saftiga toner av mörka bär, hasselnötter och rostad mandel. Smaken har en subtil madeirasötma och toner av skumgodis, Ahlgrens bilar och en liten kick av citrus. Eftersmaken är evighetslång och kommer med sherrytoner, mer frukt och en liten behaglig rökslinga.

Bushmills Single Banyuls Cask

1023,00 kr


Komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade fikon, aprikosmarmelad, pomerans, röda äpplen, knäck, marsipan, kryddor och vanilj.