5 delikata dessertviner till jul.

Det är mycket som går åt det söta hållet på både julbord och vid glöggfikat. Här har vi listat några dessertviner som på ett bra sätt möter julens sötma.

Dessertvin till jul.

Vid julbordets sista turer finner vi både desserter och bakelser, godis och ostar. Smaker som bäst möts upp med ett trevligt dessertvin. Här listar vi några goda val som passar julens söta smaker.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Dessertvinet Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, mörkt muscovado socker torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen. Serveras traditionellt sett till biscotti och desserter med nötter.

Nederburg Noble Late Harvest

129,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar. 

Lenz Moser Trockenbeerenauslese

179,00 kr


Lenz Moser Trockenbeerenauslese har en intensiv och läcker doft med inslag av aprikosmarmelad, honung, saffran, torkad ananas, apelsinskal och mandelmassasamt en fläkt av kryddor. Smaken är komplex, mycket frisk och söt med toner av aprikosmarmelad, saffran, honung, torkad ananas, pomerans och mandelmassa.

Vintry's Madeira Fine, 375ml

115,00 kr


Ett vin med relativt stor och eldig doft. Här finns inslag av arraksboll, choklad, kokos, mandel och rostat kaffe. Smaken är halvsöt, frisk, medelfyllig och eldig och även den med toner av kokos, choklad, arraksboll och rostat kaffe. Medellång eftersmak.

...och ett glubbel:

Perfekt när du vill ha bubbel men samtidigt känslan av jul!

Blossa Sparkling & Spices Classic Red

110,00 kr


Blossa Sparkling & Spices Classic Red bjuder på en balanserad sötma och en trevlig kryddighet. Ett mycket trevligt inslag på glöggfesten. Serveras väl kyld.