5 delikata dessertviner till jul.

Det är mycket som går åt det söta hållet på både julbord och vid glöggfikat. Här har vi listat några dessertviner som på ett bra sätt möter julens sötma.

Dessertvin till jul.

Vid julbordets sista turer finner vi både desserter och bakelser, godis och ostar. Smaker som bäst möts upp med ett trevligt dessertvin. Här listar vi några goda val som passar julens söta smaker.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

189,00 kr


Dessertvinet Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, mörkt muscovado socker torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen. Serveras traditionellt sett till biscotti och desserter med nötter.

Nederburg Noble Late Harvest

119,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar. 

Lenz Moser Trockenbeerenauslese

179,00 kr


Lenz Moser Trockenbeerenauslese har en intensiv och läcker doft med inslag av aprikosmarmelad, honung, saffran, torkad ananas, apelsinskal och mandelmassasamt en fläkt av kryddor. Smaken är komplex, mycket frisk och söt med toner av aprikosmarmelad, saffran, honung, torkad ananas, pomerans och mandelmassa.

Castello di Albola Vin Santo

349,00 kr


Castello di Albola Vin Santo har en mycket generös doft med inslag av torkade aprikoser, nötter, hjortron, gula russin, och knäck. Smaken är rik och koncentrerad med ypperlig smaklängd. Passar till desserter som innehåller mjölkchoklad, kola, karamelliserat socker, torkade frukter eller nötter.

Vintry's Madeira Fine, 375ml

109,00 kr


Ett vin med relativt stor och eldig doft. Här finns inslag av arraksboll, choklad, kokos, mandel och rostat kaffe. Smaken är halvsöt, frisk, medelfyllig och eldig och även den med toner av kokos, choklad, arraksboll och rostat kaffe. Medellång eftersmak.

Granello 2020

249,00 kr


Vi avslutar med ett läckert dessertvin! Granello 2020 har en stor, väldigt ren och intensiv doft med läckra toner av söta tropiska frukter och med en fin känsla av torkade aprikosers. Tack vare torkningen av druvorna har vinet fått en fyllig och påfallande söt smak med samma intensiva fruktighet som i doften och med en frisk syra som skapar en utsökt balans.

...och ett glubbel:

Perfekt när du vill ha bubbel men samtidigt känslan av jul!

Blossa Sparkling & Spices Classic Red

110,00 kr


Blossa Sparkling & Spices Classic Red bjuder på en balanserad sötma och en trevlig kryddighet. Ett mycket trevligt inslag på glöggfesten. Serveras väl kyld.