3 vintips för slappa sommardagar.

Vill du njuta av sommaren till max även de dagar du inte har semester? Här tipsar vi om tre läckra viner som på olika sätt sätter guldkant på vardagen.

Tre vinflaskor mot en bakgrund av en vallmoäng.

Vill du maximera sommarkänslan även de veckor du inte har semester? Varför inte hälla upp ett läckert, smaksatt vin i en kanna, fylla på med is och färsk frukt och njuta i skuggan på balkongen, altanen eller uteplatsen?

Don Simon Premium Sangria

Don Simon Premium Sangria, som återkommer till Systembolaget 2 juni, är en uppfriskande färdigblandad sangria. Denna premiumsangria är fräsch, god och håller hög kvalitet. Den har en omsorgsfull blandning av kryddor, frukt och socker, samt en lätt kolsyra. Den har en välbalanserad doft av mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Smaken har en trevlig sötma som piggas upp av den lätta kolsyran. I den fruktiga eftersmaken finner man inslag av mörka bär, pomeranskryddor och frukt. 

Don Simon Premium Sangria

75,00 kr


Lanseras 2/6! Se till att slappna av ordentligt i sommar. Ett glas riktigt god och lyxig sangria i solen gör gott för själen. Avnjut den väl kyld och utan stress. Servera den kall med mycket is och garnera med färska frukter eller bär. Don Simon Premium Sangria passar även bra till mat som har en tydlig sötma.

Platino Pink Moscato

Rosévin är lika mycket en del av sommaren som jordgubbstårta och sill. För den som vill servera något sött och uppiggande är Platino Pink Moscato det perfekta valet. Söt, bärig, något blommig smak med inslag av litchi, röda bär, citrus och örter - perfekt som sällskapsdryck eller varför inte till en somrig drink? Detta rosa bubbel passar även att serveras till den somriga desserten med frukter och bär.

Platino Pink Moscato

76,00 kr


Skåla in våren och sommaren i ett sött mousserande rosévin som Platino Pink Moscato. Här finner du en fräsch och blommig doft med inslag av röda bär och örter och en söt smak med inslag av citrus och litchi.

FiorAmore Prosecco Organic

Dekorera bordet med en vinflaska - går det? Med proseccon FiorAmore får du inte bara ett läckert bubbel utan också en vacker etikett att ställa fram på bordet. Det är ett utmärkt mousserande vin när du vill ha en sällskapsdryck eller apertif, men passar även kanonfint till rätter med fisk eller skaldjur - eller varför inte till charkbrickan? Smaken är fräsch med trevliga inslag av päron, äpplen, persika honungsmelon och ett stråk av blommor och citruszest.

FiorAmore Prosecco Organic Extra Dry

111,00 kr


Både doft och smak i FiorAmore har tydliga frukttoner med distinkta inslag av gröna päron och Granny Smith-äpplen. I eftersmaken kommer inslag av vita blommor fram vilket bidrar till helhetsupplevelsen. Syran är frisk och balanseras väl med fruktkaraktären i vinet.