5 sätt att använda sangria i vinter.

Lite otippat så har den 20 december utsetts till National Sangria Day i USA. Så vi tar den typiska sommardrinken och klär den i vinterskrud – här är några sätt att göra den till den perfekta vinterdrycken!

Vintrig sangria.

Sangriadagen står runt dörren den 20 december och det är dags att addera en vintrig twist till denna klassiska spanska vin- och fruktdryck.

Att omfamna juletidens smaker och dofter ger en fantastisk möjlighet att skapa en unik och festlig variant av sangria. Med några enkla justeringar kan du förvandla denna traditionella sommardryck till en passande och uppfriskande julfavorit för vinterns kallaste dagar.

Sangria är en härlig och mångsidig dryck som kan anpassas efter säsong, och som vi känner inte får den uppskattning den förtjänar när sommaren lyser med sin frånvaro. Här är fem inspirerande tips för att göra din sangria mer passande för jul och vinter:

1. Använd säsongens frukter

Byt ut de traditionella sommarfrukterna mot vinterfavoriter som äpplen, clementin, granatäpplen, fikon och apelsiner. Deras saftighet och smaker kompletterar den kryddiga tonen perfekt.

2. Tillsätt kryddor och örter

Addera juliga kryddor som kanelstänger, kryddnejlika och färsk rosmarin till din sangria för att ge den en varm och härlig arom.

3. Prova med vinterliga juicer eller te

Ersätt delar av den traditionella fruktsaften med en blandning av äppelmust, tranbärsjuice eller varför inte ett uns av pepparmyntste för en unik smakprofil.

4. En touch av festlig sprit

Tillsätt en skvätt brandy eller calvados för att ge din sangria en djupare och mer komplex karaktär som passar perfekt för vintermånaderna. En vinterkryddad rom är inte heller fel.

5. Dekorera med juliga isbitar och kanelrör

Frys in granatäpplekärnor, lingon eller tranbär i isbrickor med vatten och använd dem som dekorativa och funktionella inslag i din sangria. Lägg även i några kanelstänger och kanske stjärnanis för extra vintermys.

Genom att använda dessa tips i din sangria kan du skapa en smakfull och festlig dryck som passar utmärkt för att fira Internationella Sangria-dagen i vinterstämningens anda, eller till ditt vanliga glöggmys eller självaste julafton.

Sangriatips:

La Sangria de La Playa

145,00 kr


La Sangria de la Playa har en kryddig, söt, smak med inslag av kanel, mörka bär, apelsin, ingefära och kryddnejlika. Serveras med is som sällskapsdryck, eller används som ingrediens i somriga drinkar. Druvsorterna som ingår är tempranillo, bobal och monastrell.

Don Simon Sangria, 1 liter

91,00 kr


Den populära Don Simon Sangria har en fruktig och kryddig doft med inslag av apelsinskal, körsbär, kanel och citron. Smaken är fruktig, kryddig och söt med inslag av apelsin, kanel, mörka körsbär och citron.