Budgettips: 6 goda röda viner under 100-lappen.

När mer pengar går till ränta och el behöver kanske vinbudgeten minskas. Här har folk o folks dryckesexpert Mats Claësson valt ut sina röda budgetfavoriter som kostar under 100 kronor.

Billigt vin - 6 tips på röda viner under 100 kronor.

När matpriserna når nya nivåer, el-räkningen ger dig yrsel och räntan fortsätter att klättra är det andra ting i livet som får hamna i skymundan. Kanske får ni skjuta på den där weekendresan och dra ner på streaming-tjänsterna, byta oxfilén mot blodpudding och laga jackan istället för att köpa en ny.

Även vinvalen kan tänkas påverkas av rådande ekonomi och den där Champagnen du ville fira 50-årsdagen med kanske får bytas ut mot en trevlig prosecco. Men då är det bra att veta att det finns gott om riktigt bra budgetviner också. Priset på vinet kan många gånger avslöja en del om kvaliteten, men långt ifrån alltid - något blindprovningar visar om och om igen.

6 bra röda viner under 100 kr

Här nedan har vår dryckesexpert Mats Claësson delat med sig av sina bästa tips på rött vin som kostar mindre än 100 kronor.

Camp Syrah

92,00 kr


Ett chilensk syrahvin som är riktigt prisvärt bland de röda vinerna. Camp Syrah är ett vin med fruktig smak där du hittar inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Pant tillkommer med 1 kr.

Espacio Syrah

79,00 kr


Här är ett till syrahvin, men från Argentina istället. Espacio Syrah är ett hållbart val som har en inbjudande och fruktig doft med inslag av svarta vinbär, plommon, kryddor, viol, örter och vanilj. Smaken är fruktig med trevliga toner av mörka bär och en viss kryddighet. Pant tillkommer med 1 kr.

Expedition Carmenère

79,00 kr


Ett bra budgetvin från Chile av druvan carmenère. Expedition Carmenère har en mycket trevlig och fruktig doft med inslag av fat, plommon, färska örter och lakrits. Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, plommon, örter, viol, blåbär, peppar och choklad. Pant tillkommer med 1 kr.

Il Capolavoro Appassimento Rosso

69,00 kr


Il Capolavoro Appassimento Rosso är ett läckert vin från italienska Apulien - till riktigt bra pris! Vinet har en generös fruktighet med inslag av färska röda bär somskogshallon och jordgubbar kombinerat med toner av choklad och torkad frukt. Finstämda toner av fat tillsammans med en behaglig örtighet kompletterar den angenäma fruktigheten.

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Precis under 100-lappen hittar vi Ruffinos klassiska Chianti, med en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.

Rocca di Montemassi Toscana Sangiovese

99,00 kr


Denna läckra italienare ligger just nu på 99 kronor för en flaska. Rocca di Montemassi Toscana Sangiovese har en doft med inslag av körsbär, fat, torkade jordgubbar, piptobak samt stråk av lakrits. Smaken är medelfyllig med inslag av torkade körsbär och blåbär, fat och kryddor.