Malbec: 3 bra viner under 120 kr.

Har du fastnat för druvan malbec? De ger fruktiga, smakrika viner med tydlig strävhet som passar ypperligt till exempelvis grillat. Här har vi listat några läckra malbecviner med en prislapp under 120 kr.

Malbec, vin i två glas med grön bakgrund.

Den blå malbecdruvan odlas framförallt i Sydamerika och länderna Argentina och Chile, men även i Europa, Australien och Sydafrika med mer. Med andra ord är det en tålig druva som anpassar sig efter olika klimat.

Malbec ger viner som är både fruktiga, nyanserade, smakrika och sträva. Ett glas malbec gör sig ofta bra till grillat kött, men passar även till mustiga grytor och vegetariska anrättningar.

Druvorna som växer i Argentina får ofta ett tjockt skal och små druvor tack vare det svalare klimatet. Detta leder till högre tanninhalt, mer fruktsyra och en djupare färg än de franska malbecvinerna.

Här har vi samlat fyra tips på goda malbecviner som alla kostar mindre än 120 kronor.

Finca Las Moras Malbec

85,00 kr


Las Moras Malbec är ett fylligt vin med en djup mörk färg. Fräscha aromer av mogna körsbär. I smaken finner vi en försiktig kryddighet och en mjuk subtil tanninstruktur.

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

83,00 kr


Ett medelfyllig och fruktig vin med inslag av mörka frukter och lakrits. Passar utmärkt till starka ostar och det mesta som är grillat, framförallt mörkt kött. Vinet säljs på klimatsmart PET-flaska och är både ekologiskt och Fairtrademärkt. Har även en låg sockerhalt och är veganvänligt.

Pablo y Walter Malbec

47,00 kr


En argentinsk malbec från 2021 som är en hyllning till Mendoza. Färgen är ljust röd och smaken fruktig med rika chokladtoner och en hint av ek. Det smidiga formatet gör den perfekt när du bara vill ha ett glas eller lätt att ta med i campingväskan.