5 sprudlande bubbelfavoriter under 100-lappen.

Prislappen ska inte behöva stoppa dig från att sätta guldkant på vardagen med ett mousserande vin. Här tipsar vi om våra favoritbubbel du bara behöver betala tvåsiffrigt för.

Mousserande vin, bubbel, under 100 kronor.

Allt som blänker är inte guld - och allt som bubblar är inte Champagne.

Idag finns gott om riktigt trevliga mousserande viner från hela världen med varierande prislapp. Den italienska proseccon har exempelvis varit i ropet ett par år - och nu börjar vi se mer och mer av både den franska crémanten men även tysk sekt.

Vad som avgör priset på ett mousserande vin kan bland annat vara producenten, druvan, regionen, årgången eller tillgången. Och det finns gott om drickbara bubbel även i de lägre prisklasserna - här tipsar vi om några favoriter.

Bubbel under 100 kr:

Pata Negra Cava Brut

73,00 kr


Pata Negra Cava Brut är ett spanskt mousserande som passar som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter. Cava görs enligt den traditionella metoden, alltså som Champagne, men här tillåts andra druvor. Pris? 73 kronor.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

99,00 kr


Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är ett ekologiskt franskt bubbel som även finns som rosé. Passar till lättare rätter med fisk eller skaldjur, eller för sig själv som sällskapsdryck. Denna eleganta dryck kan du inhandla för endast 99 riksdaler.

Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut

77,00 kr


Ytterligare en trevlig Cava med torr och frisk smak med behaglig mousse (kolsyra) och trevliga toner av lime, citron, gula äpplen och en fläkt nötter och rostat bröd. Dessutom blir den en rosbukett när du vänder den uppochned! Pris: 77 kronor.

Camp Sparkling Brut

33,00 kr


Perfekt att ta med dig, eller när du bara vill ha ett glas. kanske när du ska blanda ett god bubbeldrink? CAMP Sparkling är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus. Kostar 33 kronor/burk på 20 cl.

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

99,00 kr


En finfin crémant för 99 kronor, där den andra jäsningen genomförs i flaskan enligt den traditionella metoden och vinet får vila med jästfällningen mer än 11 månader. Väljs med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur eller grönsaker.