5 sprudlande bubbelfavoriter under 100-lappen.

Prislappen ska inte behöva stoppa dig från att sätta guldkant på vardagen med ett mousserande vin. Här tipsar vi om våra favoritbubbel du bara behöver betala tvåsiffrigt för.

Mousserande vin, bubbel, under 100 kronor.

Allt som blänker är inte guld - och allt som bubblar är inte Champagne.

Idag finns gott om riktigt trevliga mousserande viner från hela världen med varierande prislapp. Den italienska proseccon har exempelvis varit i ropet ett par år - och nu börjar vi se mer och mer av både den franska crémanten men även tysk sekt.

Vad som avgör priset på ett mousserande vin kan bland annat vara producenten, druvan, regionen, årgången eller tillgången. Och det finns gott om drickbara bubbel även i de lägre prisklasserna - här tipsar vi om några favoriter.

Bubbel under 100 kr:

Pata Negra Cava Brut

85,00 kr


Pata Negra Cava Brut är ett spanskt mousserande som passar som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter. Cava görs enligt den traditionella metoden, alltså som Champagne, men här tillåts andra druvor.

Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut

90,00 kr


Ytterligare en trevlig Cava med torr och frisk smak med behaglig mousse (kolsyra) och trevliga toner av lime, citron, gula äpplen och en fläkt nötter och rostat bröd. Dessutom blir den en rosbukett när du vänder den uppochned! Pris: 77 kronor.

Camp Sparkling Brut

39,00 kr


Perfekt att ta med dig, eller när du bara vill ha ett glas. kanske när du ska blanda ett god bubbeldrink? CAMP Sparkling är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus. Kostar 33 kronor/burk på 20 cl.

Don Luciano Sparkling Brut

69,00 kr


Don Luciano är ett spanskt mousserande vin med en medelstor doft och inslag av päron och citrus, samt en lätt fläkt av blommor. Smaken är torr och fruktig, och citrusen och pärontonerna återkommer på tungan. Fina bubblor lämnar ett uppfriskande avslut i munnen.

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

99,00 kr


Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.