Sista minuten-bubbel till Mors dag – 5 tips.

Du kommer väl ihåg att det är Mors dag på söndag, 12 maj? För dig som är ute lite sent men vill fira fina mamma med ett gott bubbel har vi samlat några tips här.

Bubbel till mamma i mors dags present.

Systembolaget hat gott om olika sorters bubbel i olika prisklasser, men den största delen finns i beställningssortimentet. Om du behöver en flaska NU för att fira Mors dag på söndag, eller att ge bort i Mors dags-present får du botanisera i det fasta sortimentet.

Här har vi valt ut några favoriter du hittar på hyllan som ger lite extra lyx i helgen, och som mamma garanterat kommer att uppskatta.

5 goda bubbel till Mors dag:

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


André Clouet är en klassiker bland Champagerna på Systembolagets hyllor. Kanske är det till och med mammas favorit sedan tidigare? Grande Réserven är gjord uteslutande av pinot noir och smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

Pata Negra Cava Semi Seco

87,00 kr


Allt som glittrar är inte Champagne! I denna guldskimrande flaska döljer sig en läcker halvtorr Cava med mjuka bubblor och en smak med en trevlig fruktsötma. Här finner man toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex. Ett festligt bubbel till ett bra pris!

Platino Pink Moscato

79,00 kr


Om din kära mor (som vi andra) tycker att rosa bubblor är välkommet såhär års kanske Platino Pink Moscato är något för henne? Det är som en "vuxensaft" - sött bärigt och läskande. Något blommig smak med inslag av litchi, röda bär, citrus och örter. Perfekt till de färska jordgubbarna vid fikat i trädgården.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

109,00 kr


Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är ett ekologiskt bubbel med fransk elegans. Finns även som Rosé. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

99,00 kr


Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.