Sista minuten-bubbel till Mors dag – 5 tips.

Du kommer väl ihåg att det är Mors dag på söndag, 28 maj? För dig som är ute lite sent men vill fira fina mamma med ett gott bubbel har vi samlat några tips här.

Bubbel till mamma i mors dags present.

Systembolaget hat gott om olika sorters bubbel i olika prisklasser, men den största delen finns i beställningssortimentet. Om du behöver en flaska NU för att fira Mors dag på söndag, eller att ge bort i Mors dags-present får du botanisera i det fasta sortimentet.

Här har vi valt ut några favoriter du hittar på hyllan som ger lite extra lyx i helgen, och som mamma garanterat kommer att uppskatta.

5 goda bubbel till Mors dag:

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


André Clouet är en klassiker bland Champagerna på Systembolagets hyllor. Kanske är det till och med mammas favorit sedan tidigare? Grande Réserven är gjord uteslutande av pinot noir och smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

Champagne Louis Roederer Collection 244

559,00 kr


När du verkligen vill visa din uppskattning finns väl inget finare att ge bort än en god Champagne? Champagne Louis Roederer Collection 243 har en öppen och rik doft av mirabelleplommon, citrusfrukter och jasmin. Vinet består av chardonnay 42%, pinot noir 40%, pinot meunier 18%.

Pata Negra Cava Semi Seco

79,00 kr


Allt som glittrar är inte Champagne! I denna guldskimrande flaska döljer sig en läcker halvtorr Cava med mjuka bubblor och en smak med en trevlig fruktsötma. Här finner man toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex. Ett festligt bubbel till ett bra pris!

Platino Pink Moscato

74,00 kr


Om din kära mor (som vi andra) tycker att rosa bubblor är välkommet såhär års kanske Platino Pink Moscato är något för henne? Det är som en "vuxensaft" - sött bärigt och läskande. Något blommig smak med inslag av litchi, röda bär, citrus och örter. Perfekt till de färska jordgubbarna vid fikat i trädgården.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

105,00 kr


Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är ett ekologiskt bubbel med fransk elegans. Finns även som Rosé. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

...och ett extra tips:

Longview Nebbiolo Rosato

159,00 kr


Det är trots allt rosétider och om mamma föredrar ett stilla vin kanske Longview Nebbiolo Rosato är ett bättre val. Vinet har fått fina recensioner i bland annat Allt om Vin och kommer i en riktigt fin flaska. Torr frisk smak av vit stenfrukt, röda bär, jordgubbar och citrus. Pigg syra och fin längd.