Tips på dryck till Fars dag.

Fars dag har firats sen i början av 1900-talet och det har kommit att bli en uppskattad dag av både pappor och övriga familjemedlemmar. Vi har satt ihop en lista på dryck som vi tror skulle uppskattas lite extra just den dagen.

Tips på dryck till Fars dag

Fars dag infaller alltid den andra söndagen i november. Den kom precis som mors dag till för att uppmärksamma en förälder lite extra. I Sverige firade vi Fars dag första gången 1931 men då firade man redan i början av juni. Men eftersom mors dag och fars dag då låg väldigt nära varandra valde man att flytta pappas dag till november.

Vi har valt ut några förslag på kluckande gåvor till far som du hittar i Systembolagets ordinarie sortiment.

Tips på starkare drycker till fars dag:

Larsen VS, 350ml

225,00 kr


Larsen VS har fruktiga aromer av torkad aprikos, apelsinblom och toner av vanilj. Detta är en väldigt harmonisk cognac, inte minst på grund av den långa och fruktiga eftersmaken.

Aalborg Jule Akvavit

309,00 kr


Akvavit med en robust kumminton och en elegant avslutning av apelsin, mandel och koriander. Den passar speciellt bra till rätter med lite högre sälta på julbordet som t.ex. Janssons Frestelse, julskinka eller inte varför till en kraftig blåmögelost som exempelvis Roquefort.

Bunnahabhain Mòine

419,00 kr


Bunnahabhain Mòine har en påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.

Hernö Old Tom Gin

355,00 kr


Hernö Old Tom Gin har en fyllig doft med kryddighet från skog följt av friska, oljiga enbär och blommighet. Texturen är mjuk med en lätt sötma och örtiga toner. Eftersmak av unga och krispiga enbär som följs av blommande tall. Söt blommighet tillsammans med kryddighet från skog och enbär som dröjer sig kvar.

Bushmills Original

295,00 kr


Bushmills Original har en nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av gula päron, halm, apelsin och vanilj samt en fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, örter, apelsinskal och vanilj.

Buffalo Trace

399,00 kr


Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, marsipan, apelsin, viol och kokos.

El Dorado Rum 15 Year Old

599,00 kr


I El Dorado Rum 15 Year Old är doften härligt nyanserad med inslag av kryddig fatkaraktär, muscovadosocker, torkad frukt, pomerans, arrak, kakao, vanilj och kanderade apelsinskal. Smaken är mjuk och behaglig med en kryddig ton och inslag av torkad frukt, nötter och chokladkola.

... och lite vin

Punt Road Pinot Noir

169,00 kr


Ett läckert pinot noir-vin från Australien. I glaset ett josigt och rödfruktigt vin med fin aromatisk, frisk syra och inslag av skogshallon, salvia, färska örter och fat.

Diente de León

150,00 kr


Ett mjukt och bärigt rött vin med inslag av kryddor och örter. Vinet har en väldigt frisk och fräsch bärighet med ungdomlig smak och är gjort av den lokala druvan criolla till 100%. Vinet passar utmärkt till lättare anrättningar av vilt, gris och nötkött liksom till ost och kallskuret.

Faustino I Gran Reserva 2011

199,00 kr


Ett härligt vin som både kan avnjutas direkt eller att lagra för framtida smakupplevelser. Årgången har fått mycket goda omdömen i bland annat Allt om Vin och Svenska Dagbladet.

sist men inte minst - bubbel!

Champagne Louis Roederer Collection 244

559,00 kr


Collection 244 från Louis Roederer har en livlig och fin mousse som dröjer sig kvar. Champagnen har en öppen och rik doft av mirabelleplommon, citrusfrukter och jasmin. Vinet har en djup och tät smak med en stor och välstrukturerad ryggrad.