Vin på picknicken? Här är 8 viner som är lätta att ta med.

Att ha picknick ute i det fina vädret är alltid ett härligt sätt att umgås. Packa en matsäck med lite smått och gott och varför inte ett gott vin till det? Här tipsar vi om några viner i smart förpackning som gör dem enklare att ta med.

Viner till picknicken.

Dags för picknick i solen? Äntligen! När vädret tillåter vill vi gärna umgås utomhus och nära naturen. Så packa picknickkorgen, hitta en bra plats och passa på och njut i sommarvärmen.

Här är några saker som kan vara bra att plocka med dig:

  • Filt - gärna med plast på undersidan.

  • Solskydd.

  • Solglasögon.

  • Servetter eller näsdukar (om olyckan skulle vara framme).

  • Bestick, om något av det ätbara kräver det.

  • Muggar eller glas.

  • Vatten.

  • Keps och något att täcka axlarna med om solen är stark.

  • Kapsylöppnare, korkskruv eller en liten sax för att öppna förpackningar.

Var får man dricka alkohol?

Vad som gäller kring förtäring av alkohol på offentlig plats är upp till varje kommun att bestämma. Det kan vara olika för olika platser olika tider på året, eller olika tider på dygnet. Något som alltid gäller är att om det är en offentlig tillställning på offentlig plats får alkohol bara förtäras om det sker vid en servering med tillstånd. Det står i ordningslagen.

Annars gäller förbud mot alkohol ofta på exempelvis skolgårdar, i lekparker och på begravningsplatser. Det kan även vara i centrumanläggningar och på torg, i tunnelbanan eller kring vissa kvarter. Kolla upp på din kommuns hemsida vad som gäller. Många parker och stränder har dock inget alkoholförbud dag- eller kvällstid - så visst kan du ta med vin på picknicken!

Viner till picknicken

När man ska ha picknick blir det lätt mycket att bära på som det är - en tung glasflaska är inte så lockande. Som tur är finns det idag andra smarta förpackningar för vin, som ofta både är lättare att frakta och bättre för klimatet. Här tipsar vi om några smidiga picknickviner:

Mousserande:

Camp Sparkling Brut

39,00 kr


CAMP Sparkling Brut är ett friskt och fruktigt bubbel på smart aluminiumburk. Perfekt när du bra vill ha ett glas och inte släpa på så mycket! Burken tar inte upp mycket plats och väger väldigt lite i sig. Du kan dessutom panta den på vägen hem.

Vitt vin:

Santa Rita Sauvignon Blanc Gewurztraminer Riesling

80,00 kr


Santa Rita Sauvignon Blanc Gewurztraminer Riesling är ett uppfriskande vitt vin från Chile. Vinet kommer i en smart PET-flaska som du kan ha med i väskan utan oro för att den ska gå sönder om du tappar den eller stöter i något. Vineriet är dessutom hållbarhetscertifierat.

AUSSIE Great White Chardonnay

85,00 kr


AUSSIE Great White Chardonnay från Australien har en generös och fruktig doft av tropiska frukter samt inslag av gröna äpplen och citrus med en lätt rostad fatkaraktär. Den kommer i en tetraförpackning på 1 liter med smidig skruvkork, som du enkelt pressar ihop när den är tom och återvinner som pappförpackning.

Castillo de Gredos Blanco, 1 liters Tetra

73,00 kr


Castillo de Gredos Blanco är ett fruktigt vin från Spanien med smak av honungsmelon, örter och päron. Drycken är miljöcertifierad och har en tetraförpackning med lägre klimatavtryck.

Rosévin:

AUSSIE Flamingo Blush Rosé

83,00 kr


AUSSIE Flamingo Blush Rosé har toner av sommarens bär som hallon oct jordgubbar. Vinet kan avnjutas under alla årstider och till allt från middagen hemma, till ett glas framför brasan efter skidturen eller varför inte till picknicken i gräset då tetra är lätt att bära med sig.

Rött vin:

Pablo y Walter Malbec

47,00 kr


Pablo y Walter är ett fruktigt och smakrikt vin från argentinska Mendoza. Det smidiga formatet gör den lätt att ta med i campingväskan eller picknickkorgen. I burken finns 250 ml malbecvin med rika chokladtoner och en hint av ek.

Expedition Carmenère

80,00 kr


Chiles nationaldruva carmenère bjuder här på fruktig smak med inslag av fat, plommon, färska örter, svarta vinbär, viol, blåbär, peppar och choklad. Expedition Carmenère har tappats på den praktiska PET-flaskan som är ett bra miljövänligt val av flaska och har en mindre vikt och storlek än glasflaskan vilket gör den optimal till utflykten eller på resan.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Petit Verdot South Africa, 1 liter

90,00 kr


Ett läckert vin från Sydafrika som kommer i en smidig rPET-flaska. Hela sortimentet hos CHILL OUT görs faktiskt i 100% återvinningsbara förpackningar. Deras rPET-flaskor (recycled PET) är tillverkad av återvunnen plast och är buteljerade i Norden, vilket minimerar utsläpp och miljöpåverkan! Allt detta, samtidigt som den är smidig att ta med på picknick.