Vinterfavoriter från Blossa.
Blossa presenterade 2021 två spännande nyheter: Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey och Blossa Sparkling & Spices Classic Red i alkoholfri tappning.
Läs mer »Hantverksglöggen 2021 med smak av apelsin och pomerans - en hyllning till vår nordiska hantverkstradition.
BLOSSA Hantverksglögg är en hyllning till vår nordiska hantverkstradition. 2021 hade glöggen smak av apelsin och pomerans och flaskan pryds av ett vackert målat kurbitsmönster.
Hantverk är något som är tillverkat och utfört av handen. Det krävs särskild kompetens och skicklighet inom ett visst område och man arbetar ofta i en tradition som bygger på äldre tekniker. Under hela människans existens har hantverket varit livsviktigt för vår överlevnad.
Blossas glögg ingår i en lång nordisk hantverkstradition som grundas i kärleken till bra råvaror och respekt för ursprung och bruk. Glöggen tillverkas av skickliga yrkesmänniskor från noggrant utvalda viner samt Blossas speciella kryddblandning. Det är Blossas egna Chief Blender Åsa Orsvärn som tar fram årets smak.
Blossa Hantverksglögg är en serie alkoholfri glögg som lanserades i dagligvaruhandeln första gången 2016. Vartannat år kommer en ny smak och en ny hantverkstradition lyfts fram i designen. 2021 års Hantverksglögg har en tydlig karaktär av färska apelsiner i fin balans med Blossas klassiska glöggkryddor. Smaken är komplex med ett fint avslut av den lite bittra pomeransen.
– Vi på Blossa har valt att hylla hantverk tillsammans med vår glögg eftersom vi själva ingår i en lång och stolt nordisk hantverkstradition. Kurbitsmåleri, som står i fokus i år, har en lång historia i Sverige och används än idag till att försköna hantverksföremål och möbler och används även i modern formgivning, säger Emelie Eriksson, Senior Brand Manager för Blossa.
Blossa Hantverksglögg finns i dagligvaruhandeln.
Blossa presenterade 2021 två spännande nyheter: Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey och Blossa Sparkling & Spices Classic Red i alkoholfri tappning.
Läs mer »Att glödga vin innebar att man dränkte en sockertopp i sprit och antände den så att sockret smälte ned i vinet. Blossas kryddmästare berättar mer om det kryddade vinet.
Läs mer »