2023 lanserades Blossa Citron & Hallon alkoholfri, samt den ekologiska Blossa vit vinglögg eko som kommer i tetraförpackning.
Blossa Citron & Hallon
Här har vi en alkoholfri vitvinsglögg (0,5%) som fått en frisk smak och zestiga toner av citron, vilket möts upp av en bärig fyllighet från hallonen. De klassiska kryddorna finns där i både doft och smak och denna glögg kan du antingen servera varm eller väl kyld med lite is.
De alkoholfria alternativen inom Blossas sortiment blir fler och fler. 2023 är till exempel första gången själva årgångsglöggen också släpps som alkoholfri variant, vilket gör att det i år finns åtta alkoholfria glöggsorter att välja mellan bara inom Blossa-familjen. Den som inte vill behöver inte dricka alkohol för att få en god glögg på julen!
En vit alkoholfri glögg med smak av citron och hallon. Tydlig smak av Blossas lagrade kryddor och zestig citron. I bakgrunden hittar vi en rund bärighet från hallon.
Blossa vit vinglögg eko
I år lanseras även en ekologisk, vit vinglögg på enliters tetra. Till produktionen har man använt ett ekologiskt vitt vin och Blossas lagrade glöggkryddor. Den har en varm och julig doft med toner av pepparkaka och kryddnejlika. Den ekologiska vitvinsglöggen upplevs något lättare i smaken än Blossas andra traditionella glöggsorter, och har dessutom citrustoner från både pomerans och citron.
Basen i Blossa vit vinglögg är ett ekologiskt vitt vin som sedan smaksätts med Blossas lagrade glöggkryddor. Doften är varm och julig och påminner om pepparkaka och kryddnejlika. Smaken är lite lättare än Blossas traditionella glögg, och här finns citrustoner från pomerans och citron.
Blossas årgångsglögg är alltid baserad på vitt vin, men efterfråga efter alternativ till den klassiska rödvinsglöggen har varit stor. Och Blossa har lyssnat! Nu kommer rödvinsglöggen Blossa Saffran & Apelsin.
Blossa Rosé är en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Som en del i Blossas 20-årsjubileum har man valt att återlansera en tidigare årgångsglögg – och det är ingen mindre än Chief Blenderns egen favorit, Blossa Vinteräpple från 2004.