Blossa släpper 2 spännande nyheter inför advent.

Som om årgångsglögg och jubileumsglögg inte vore nog! Nu släpper Blossa ytterligare två spännande nyheter – den ena alkoholfri och den andra ekologisk.

Nyheter från Blossa 2023.

Redan i september avslöjade Blossa vad det är för smak på årgångsglöggen för 2023. Och några veckor senare lanserades jubileumsutgåvan Blossa Vinteräpple för att fira att man gjort årgångsglögg i 20 år.

Men det klassiska glögghuset stannar inte där – 2023 kommer även nyheterna Blossa Citron & Hallon alkoholfri, samt den ekologiska Blossa vit vinglögg eko som kommer i tetraförpackning.

Blossa Citron & Hallon

Här har vi en alkoholfri vitvinsglögg (0,5%) som fått en frisk smak och zestiga toner av citron, vilket möts upp av en bärig fyllighet från hallonen. De klassiska kryddorna finns där i både doft och smak och denna glögg kan du antingen servera varm eller väl kyld med lite is.

De alkoholfria alternativen inom Blossas sortiment blir fler och fler. 2023 är till exempel första gången själva årgångsglöggen också släpps som alkoholfri variant, vilket gör att det i år finns åtta alkoholfria glöggsorter att välja mellan bara inom Blossa-familjen. Den som inte vill behöver inte dricka alkohol för att få en god glögg på julen!

Blossa Citron & Hallon kommer att finnas i dagligvaruhandeln och priset ligger på strax under 45 kronor för 750 ml.

Vegan
Blossa Citron Hallon alkoholfri 0,5%

Blossa Citron Hallon alkoholfri 0,5%


En vit alkoholfri glögg med smak av citron och hallon. Tydlig smak av Blossas lagrade kryddor och zestig citron. I bakgrunden hittar vi en rund bärighet från hallon.

Blossa vit vinglögg eko

I år lanseras även en ekologisk, vit vinglögg på enliters tetra. Till produktionen har man använt ett ekologiskt vitt vin och Blossas lagrade glöggkryddor. Den har en varm och julig doft med toner av pepparkaka och kryddnejlika. Den ekologiska vitvinsglöggen upplevs något lättare i smaken än Blossas andra traditionella glöggsorter, och har dessutom citrustoner från både pomerans och citron.

Blossa vit vinglögg eko kommer att finnas i Systembolagets ordinarie sortiment från och med 1 november 2023. Pris: 129 kr.

Blossa vit vinglögg eko 12% tetra 1L

123,00 kr


Basen i Blossa vit vinglögg är ett ekologiskt vitt vin som sedan smaksätts med Blossas lagrade glöggkryddor. Doften är varm och julig och påminner om pepparkaka och kryddnejlika. Smaken är lite lättare än Blossas traditionella glögg, och här finns citrustoner från pomerans och citron.

01.11.2023
Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »