Sallad med varmrökt lax, sparris och citronkräm.
En ljummen sallad för varma vår- och sommardagar. Här har Linnéa gjort en härligt krämig citronkräm som passar fint till både lax och sparris.
Läs mer »Lax har en självklar plats på påskbordet, men den måste inte vara rökt, gravad eller inkokt. Här har vi samlat några goda recept på lax till påsk som kommer göra succé på påskbuffén.
Lamm, sill och ägg i all ära – men påsken kan erbjuda mycket mer än så i matväg. Lax är definitivt en klassiker som uppskattas av många kring påsken, och det finns massor av spännande och goda sätt att servera den.
Enklast är förstås att köpa färdig gravad eller rökt lax, men har du tid och lust finns det många andra recept värda att prova som kommer att ge en mer personlig känsla till påskbuffén. Och det behöver inte vara svårt eller komplicerat – det kan räcka med att servera laxen snyggt, kanske i små glas eller på skedar. Eller kanske att blanda flera goda smaker med laxen till en härlig laxsallad?
Du kan enkelt baka laxen i ugn och använda den på massvis med olika sätt. Har du plockat fram grillen kan du slänga fisken därpå för den där goda grillsmaken, men det går även bra att steka i panna för fin färg på ytan. Planerar du att ära laxen rå rekommenderar vi att du köper lax av bra kvalitet, som Salmalax. Vill du vara extra säker kan du låta frysa laxen i tre dygn innan du tänker ät den för att slippa eventuella bakterier.
En ljummen sallad för varma vår- och sommardagar. Här har Linnéa gjort en härligt krämig citronkräm som passar fint till både lax och sparris.
Läs mer »Våffeldagen närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än en riktigt god våffelmiddag? Här har Linnéa tagit fram matiga våfflor gjorda på potatis som toppas av smakrika tillbehör.
Läs mer »Gravad lax med hovmästarsås passar precis lika bra till jul, påsk och midsommar. Eller när som helst bara för att det är så gott!
Läs mer »Bloggaren och receptkreatören Åse Falkman Fredrikson har här tagit fram ett recept perfekt till vårens första utehäng!
Läs mer »Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs mer »Tunnbrödssnittar är ett klassiskt tilltugg och den har varianten görs med varmrökt lax, färskost och det funkar utmärkt att även addera pepparrot om du gillar det.
Läs mer »Linnéa har gjort rårakor med palsternacka som toppas med färskostcrème, varmrökt lax och picklad rödbeta. Kan serveras både som små och stora!
Läs mer »Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé till ett glas vitt vin.
Läs mer »När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.
Läs mer »Den här rätten kan de servera som förrätt eller tillbehör på påskbuffén. Underbara smaker som kompletterar varandra med både fett, salt, syra och sötma.
Man behöver inte alltid ha sill till nubbe. Ibland kan det vara gott med en god laxröra också. Servera gärna laxröran i fina snapsglas.
Läs mer »En rätt på lax med vår- och sommarsmaker som passar både som plockmat till påskbuffén eller som varmrätt. Servera med ett gott vitt vin.
En ljuvlig smårätt med krämig röra av varmrökt lax, citron och dill som passar perfekt både som förrätt och tilltugg.
109,00 kr
Doften är mycket ung och frisk med inslag av persikor, lime, jasmin och mineral. Smaken är halvtorr men samtidigt med en mycket elegant syra och inslag av persikor, lime och mineral. Lång eftersmak.
145,00 kr
Finstämd, aromatisk doft med inslag av citrus, lime, persika, örter, äpplen, päron, vita blommor och mineral. Komplex, fyllig, torr smak med en hög, men välbalanserad syra, angenäm ton av grapefrukt och en mineralsälta. Lång eftersmak. Innehåller mindre än 3 gram socker/liter.
Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs mer »Vår dryckesexpert Mats ger dig tips på hur du väljer dryck, som snaps och vin, till påskmaten samtidigt som du får flera dryckestips till de olika rätterna.
Läs mer »Vill du bjuda på en riktigt smaklig middag till påsk? Här har vår receptkreatör Linnéa Seidel tagit fram sex recept på läcker påskmat - från snittar till påskgodis.
Läs mer »Ägghalvor med goda fyllningar är ett måste på julbordet. Här har Linnéa gjort tre varianter på lite roligare toppings än bara majonnäs och räkor.
Läs mer »