5 tips på dryck till godis.
Dryckesexperten Mats har gjort en djupdykning bland högar av smågodis och en rad olika drycker och hittat 5 riktigt bra kombinationer.
Eftersom allt godis är mer eller mindre sött är det en klar fördel med sötma även i drycken. Det var dock svårt att hitta en dryckespartner till godis med tydlig mintsmak. Men även riktigt sura bitar ställde till med en hel del problem. Men här kommer i alla fall 5 klockrena kombinationer.
Platino Blue Moscato med Jelly Beans
Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Auslese – med persikor (Haribo)
Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Auslese
499,00 kr
Vinet är sött men den höga och friska syran ger vinet en ypperlig balans. Smakintensiteten, balansen och smaklängden är mycket bra och man blir glad både i kropp och själ.
Platino Pink Moscato – med geléhjärtan
Platino Pink Moscato
72,00 kr
Även den rosa Platino Moscato matchar väl många godisbitar. Här går exempelvis den rödfruktiga sötman i vinet hand i hand med smaken i gélehjärtan. Det blir faktiskt roligt gott.
Nederburg Noble Late Harvest – med Center
Nederburg Noble Late Harvest
119,00 kr
Att Nederburgs söta vin är mycket prisvärt och oerhört användbart till både desserter och ostar råder det ingen tvekan om. Även till Center, som ju är mjölkchoklad med mjuk tofféefyllning med smak av karamell finner vinet väl sin plats. Är för övrigt ett utmärkt allroundvin till godis som är baserat på mjölkchoklad. Så det är bara att korka upp och dra till sig godisskålen.