4 tips på dryck till godis.

Dryckesexperten Mats har gjort en djupdykning bland högar av smågodis och en rad olika drycker och hittat 5 riktigt bra kombinationer.

Olika sorters godis

Eftersom allt godis är mer eller mindre sött är det en klar fördel med sötma även i drycken. Det var dock svårt att hitta en dryckespartner till godis med tydlig mintsmak. Men även riktigt sura bitar ställde till med en hel del problem. Men här kommer i alla fall 4 klockrena kombinationer.

Ruffino Serelle Vin Santo med The Salted Caramelle

(chokladlakritskula från Haupt Lakrits)

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Möt söt lakritssmak och kolatoner med detta Vin Santo från Ruffino. Vinet har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck och mörkt muscovadosocker. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj.

Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Auslese – med persikor (Haribo)

Dr Loosen Riesling Beerenauslese

149,00 kr


Möt upp den söta godissmaken med ett sött rieslingvin. Dr Loosen Riesling Beerenauslese har en doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.

Platino Pink Moscato – med geléhjärtan

Platino Pink Moscato

79,00 kr


Även den rosa Platino Moscato matchar väl många godisbitar. Här går exempelvis den rödfruktiga sötman i vinet hand i hand med smaken i gélehjärtan. Det blir faktiskt roligt gott.

Nederburg Noble Late Harvest – med Center

Nederburg Noble Late Harvest

129,00 kr


Att Nederburgs söta vin är mycket prisvärt och oerhört användbart till både desserter och ostar råder det ingen tvekan om. Även till Center, som ju är mjölkchoklad med mjuk tofféefyllning med smak av karamell finner vinet väl sin plats. Är för övrigt ett utmärkt allroundvin till godis som är baserat på mjölkchoklad. Så det är bara att korka upp och dra till sig godisskålen.

Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay med Ultra Violet

(chokladlakritskula från Haupt Lakrits)

Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay

249,00 kr


Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay har en inbjudande doft och medelfyllig smak med fin fruktighet och syra som lever i harmoni med mogna tanniner samt toner av mörka frukter, körsbär, kryddor samt en spets av lakritskola.