Vinprovning online: Elegant vit Bourgogne.

På årets första onlineprovning den 17 januari testar vi en läcker vit Bourgogne som passar utmärkt till eleganta fisk och skaldjursanrättningar. Mats har även tagit fram ett recept till just det här vinet. Anmäl dig till provningen här nedan.

Vit bourgogne till pilgrimsmusslor - vinprovning online.

Missade du provningen? Du kan se den igen här!


Chardonnay är världens mest odlade gröna druva och det är ingen tvekan om att den också är en av de mest välkända. Det finns fantastiska viner baserat på druvan, både med och utan bubblor. Vi ska bege oss till druvans hemland och det mest hyllade området Bourgogne.

Vi kommer att prova en mycket välgjord Montagny 1:er Cru från familjeegendomen Domaine de Montorge. Vi vill gärna att ni tar fram en klyfta citron till varje person inför provningen.

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. En provning är normalt mellan 40–60 minuter lång. Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att vara ute i god tid med beställningen.

NÄR? Tisdagen den 17 januari 18.00

VAR? Provningen hålls online - du får en länk på mejl när du anmält dig.

HUR? Anmäl dig till provningen här. >>

PRIS? Provningen är helt kostnadsfri.

Passande mat till vinet

Mats har tagit fram en skräddarsydd förrätt som man kan servera till vinet efter provningen.

Receptet finner ni här: Pilgrimsmusslor med Sandefjordsås.


Vi kommer att prova följande produkt:

Nr 59229 Montagny Premier Cru Les Coères 2019 - 298,00 kr.

Montagny Premier Cru Les Coères

329,00 kr


Montagny Premier Cru Les Coères har en nyanserad och inbjudande doft och smaken är torr och fruktig med en viss fetma i texturen. I den långa eftersmaken finner du toner av tropisk frukt, gula äpplen, melon och mineral.

02.01.2023
Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »