Blossa 25 tar sig över böljande snödalar och barrklädda bergstoppar för att slutligen landa i Alperna. Självklart är därför årets glögg en hyllning till det traditionsenliga glühwein – med en twist signerad Blossa. Detta är därmed vår första årgångsglögg gjord på rödvin, något många av er har frågat efter. Glöggen är framförallt en tolkning av glühwein men får sin karaktär från citronzest, torkade pomeransskal och granskott. Lite enbär har tillsatts för att förhöja smaken av skog. De knallgröna granskotten är vår hyllning till de natursköna och friska alpmiljöerna.
Produktion
Precis som i alla våra alkoholfria glögg har vi använt avalkoholiserat vin. Vinet behandlas på ett mycket varsamt sätt för att ta bort alkoholen, så att karaktären bevaras. För årets smaksättning så har vi gjort en varmvattenextraktion av granskott, citronskal, pomeransskal och lite enbär. I vattenextraktet har Blossa tillsatt sitt traditionella glöggkryddextrakt, vilket bidrar med en viss konservering till vattenextraktet och ger det även en mognadstid med alla smakkomponenter. Vad gäller glöggkryddorna så har de köpts in i augusti året innan och i oktober hackas och mixas dem. Sedan får de ligga och dra i 8 veckor, innan blandningen sedan får mogna i ytterligare minst 3 månader.
Passar till
I och med att denna alkoholfria glögg är gjord på rött avalkoholiserat vin passar den också bra att värma, men precis som tidigare årgångsglögg blir den också god kall. Servera till något sötare snacks som saffransmunkar eller struvor, eller någon salt hårdost.
Kul att veta
Finns förutom på Systembolaget också att köpa på Cervera och NK Stockholm. Här finns också en unik glöggmugg i samarbete med Rörstrand, som pryds av årets alpmotiv.