Halloween är en högtid som tar allt mer plats varje höst och det är många som är frusna under bus- eller godis-rundan. När temperaturen detta år sjunker och löven skiftar färg så bjuder nya Blossa Pumpkin spice på mustiga säsongsinspirerade smaker. En röd alkoholfri glögg som är perfekt att värma sig med under höstens kalla och ruggiga dagar. Här får Blossas karaktäristiska ingefära och kryddnejlika sällskap av värmande kanel- och muskottoner. Resultatet påminner en hel del om pepparkaka. Servera uppvärmd.
Produktion
Precis som alla Blossa så har vi en kryddprocess som dateras från 1895. I augusti året innan så väljs kryddorna noggrant ut och i oktober hackas och mixas dem. Sedan får de ligga och dra i 8 veckor, innan blandningen sedan får mogna i ytterligare minst 3 månader.
Kul att veta
Pumpkin spice har blivit en populär smaksättning på hösten efter att ha lanserats brett av cafékedjor. Men vad är det egentligen för smak? Som man kan ana finns det ingen pumpa så långt ögat når. Lustigt nog är det väldigt mycket samma smaksättning som glögg. Ingefära och kryddnejlika har vi redan i Blossa, och i en klassisk pumpkin spice hittar vi också kanel och muskot.