Vinet är kryddat till fulländning med citron- och apelsinskal, kanelstång, kryddnejlika och socker. Det här är en genuin vintervärmare med nyanserad kryddighet, snygg balans och näpen sötma. Druvblandningen består av 40% mondeuse, 30% pinot noir och 30% gamay.
Produktion
Basen är ett rött vin och detta smaksätts med bland annat citron- och apelsinskal, kanelstång och kryddnejlika som extraheras genom maceration vid rumstemperatur.
Passar till
Den frostnupna kylan smyger runt husknuten och ni har just fått fart på brasan. En ljuvlig doft av varm ved och julkryddor värmer upp stämningen och ni dukar fram fröknäcke, ett par torkade fikon och Tomme de Savoie – en av de äldsta ostarna från Savoie som har mognat i källarvalven i en bergsstuga. Till det – förstås – varsitt glas Vin Chaud, du dricker den varm med en äppelbit medan ditt sällskap föredrar att dricka den på is med apelsinzest.