VeganMindre socker
Aurore Chenin Blanc

Årgång:

2020

Aurore Chenin Blanc

Frankrike


251,00 kr

Systembolaget nr:

7126201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Aurore har en intensiv doft med inslag av mogna äpplen, aprikos, honungsmelon och en rostad ton från faten. Smaken är torr och fyllig där en frisk fruktighet av mogna röda äpplen, persika och honungsmelon sitter i förarsätet. Detta paras med en fint integrerad ton av från faten, samt en kalkig mineralton och inslag av brioche. Texturen har en viss oljighet och eftersmaken är lång.

Produktion

Druvorna som skördades i oktober kommer från en vingård med lerjord rik på flinta. Skalen får kallmacerera i musten under 12 timmar. Jäsningen och lagringen under 18 månader sker i fat av fransk ek (en tredjedel nya fat).

Passar till

Till kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter. Varför inte brödpanerad sjötunga med smörstekt svamp och rostade valnötter som serveras med brynt smör och pressad Amadinepotatis.

FiskVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Domaine des Grandes Espérances ligger i hjärtat av regionen Touraine i distriktet Mesland. Hela egendomen drivs enligt rådande principer för ett hållbart jordbruk och är certifierade hos organisationen Terra Vitis. Egendomen har 10 olika druvsorter planterade på totalt 43 hektar.Saget la Perriere: Familjen Saget har levt med vin i området Pouilly-sur Loire i nio generationer. För över 20 år sedan expanderade familjen och är idag en företagsgrupp som erbjuder viner från många delar av Loiredalen men även driver hotellverksamhet. Följande egendomar till hör företaget, Domaine Saget i Pouille-sur-Loire, Domaine de Terre Blanches i Bué-en-Sancerres, Domaine de Grande Espérances i Mesland in Touraine samt Château de Mulonnière som ligger i Anjou. Man säljer även flertal Loireviner under etiketterna Guy Saget och La Perrière. Företaget drivs idag av Jean Louis Saget och hans söner Arnaud och Laurent.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7126201

Volym

750 ml

Varumärke

Saget La Perrier

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Loire valley - Touraine

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Chenin Blanc

Lagring

Utmärkt att dricka idag och kan utan problem lagras ytterligare 2-3 år.