Mindre socker
CHILL OUT Chardonnay Australia

Årgång:

2021

CHILL OUT Chardonnay Australia


209,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Chardonnay Australia har en stor, frisk, fruktig doft med inslag av citrus, tropiska frukter och fat. Medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj.

Produktion

CHILL OUT Chardonnay Australia är gjort på druvan Chardonnay som har skördas nattetid i sydöstra Australien. Nattskörden gör att druvorna hålls svalare och därmed får man ett vin som blir friskare och fruktigare i karaktären. Efter försiktig pressning klarnas musten före jäsningen, som i huvudsak äger rum på rostfria cisterner. Som en krydda tillsätts även en mindre del vin som har tydlig karaktär av ek. Vinet fraktas sedan till Finland för att tappas på bag in box.

Passar till

Passar bra till lätta rätter med ljust kött, grillad fisk och sallader.

FiskKryddstark matPastaLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är samlingsnamnet på en hel serie viner (rött, vitt och rosé), alla noga utvalda från kvalitativa vingårdar runt om i världen. Vinserien består dessutom av viner med olika ursprung och finns i flera olika förpackningar.


4 poäng (av 5 möjliga)Klassisk australiensisk chardonnay med vaniljkryddiga inslag och tropisk fruktighet men även citrus i den ungdomligt pigga doften. Smakprofilen är generös men ändå på ett återhållsamt, närmast stramt vis med tydlig citrus som fräschar upp det stenfruktiga och tropiska. Avslutar rent, torrt och med viss fatkryddighet. En alldeles utmärkt vardagschardonnay!

- Boxtoppen, Januari 2022


TIPS!Här vankas det smak som påminner om tropiska frukter, citrus och vanilj. Rund och generös framtoning. Ett smakrikt, mjukt vitt vin som med fördel serveras till ugnsbakad lax med citronsmör

- Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen, November 2021

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Volym

3 l

Förslutning

Annan förslutning

Sockerhalt

5,3 g/liter

Druva

Chardonnay