Här presenterar vi hela vårt utbud av ljus och mörk rom. I vårt sortiment finner du varumärken som Barracuda, Don Papa och Takamaka.
Nu är årets specialutgåva från Kraken här! Den mörka rommen kommer i en specialdesignad flaska som avslöjar en ny berättelse om flykten från besten i det glaciala djupet.
Läs merFrån paradisöarna Seychellerna kommer nu ännu en nyhet! Takamaka Zannannan Pineapple Rum är en ljus rom smaksatt med ananas.
Läs merPti Lakaz är ett fantastiskt bevis på vad som kan uppnås när man lagrar rom på den tropiska ön Seychellerna. Nu släpper Takamaka 168 flaskor i Sverige av den limiterade utgåvan från fyra olika fat.
Läs merMed återkommande frekvens samlas redaktionen för folk o folk för att prova och analysera utvalda produkter. Vi hoppas att detta ska inspirera er att upptäcka nya favoriter. Denna gång har vi provat den kryddade, smaksatta rommen The Kraken.
Läs merFrån paradisöarna mitt i Indiska Oceanen har en ny rom hittat ut i världen. 6 flaskor av den exklusiva och prisade rommen från Takamaka - Napa Laz från Le Clos-serien släpptes i Sverige och har sålt slut.
Läs merTakamaka Rom från paradisöarna Seychellerna har under de senaste åren vuxit till en global succé. Nu finns den prisbelönta rommen i Sverige i fem olika stilar.
Läs merNu är det dags för Barracuda att hoppa på det hållbara tåget - det när man lanserar Barracuda Caribbean Dark i hållbara PET-flaskor.
Läs merTillhör du också den växande skaran som föredrar svagare drinkar eller alkoholfria alternativ på festen? Här hittar du tre substitut som kanske kan passa dig.
Läs merNu utökas Barracudafamiljen med en härlig, mörk premiumrom som dessutom är Fairtradecertifierad. Perfekt att avnjuta i eget majestät eller i en lyxig romdrink.
Läs merCane Rum Society har Europas största romsamling och erbjuder barhäng, romprovningar och karibisk mat. Läs vår intervju med grundare Duane Shepherd.
Läs merDuon bakom Sveriges första rompodd Robert ”Romrobban” Sandqvist och Lars Renbjer har nyligen gett ut en bok om rom där du får lära dig allt om historien och processen bakom rom. Och såklart massa recept på härliga cocktails att göra hemma.
Läs merMojito är en av våra mest älskade cocktails! Här hittar du ett klassiskt recept med och ett gäng riktigt trevliga mojito-varianter.
Läs merHär ger vi dig ett urval på klassiska och mer unika romdrinkar, som passar utmärkt att svalka sig med under varma sommardagar eller att bjuda gästerna på innan middagen.
Läs mer
Sedan 1930 har Barracudas rom förgyllt svenskarnas drinkar. Nu lanserar Barracuda en mörk, smaksatt rom som med vanilj, kola och citrus.
Läs merÄggtoddy - en krämig och högaktuell klassiker varje jul! Vi fördjupar oss i äggtoddyns historia och tittar på hur George Washington blandade sin eggnog.
Läs merÖrjan Westerlund om rommens historia när sjömännen betalades med en halvpint rom per dygn! Lär dig om tillverkning, lagring och kul kuriosa om rom.
Läs merRobert ”Romrobban” Sandqvist har arbetat 25 år i krogbranschen och bott mer än två decennier i Örebro. Här tipsar han om de bästa barerna i Örebro!
Läs merRom, detta ädla sockerrörs-destillat. Är du en hängiven rom-entusiast eller novis på området? Det spelar ingen roll, låt dig inspireras med spritvärldens motsvarighet till Champagne!
Läs merDaniel Winter anordnar en provning för att undersöka vilka spritsorter som vinner på tillsätta vatten till den. Läs om den annorlunda provningen och resultaten.
Läs mer